Havayolu Şirketi KLM, Yolcu Koltuklarının Ölüm Oranlarını Karşılaştırdığı Tweet İçin Özür Diledi

18
4
2
1
0
Hollandalı havayolu şirketi KLM, Hindistan şubesinin Twitter üzerinden yaptığı açıklama sonrası insanlardan çok büyük tepkiler alınca attığı tweet için özür diledi. KLMIndia hesabından paylaşılan bir tweet'te yer alan verilere göre en güvenli koltukların uçağın arka kısmında olduğu belirtiliyordu.

Hollandalı havayolu KLM, geçtiğimiz günlerde uçaklardaki en güvenli koltuğun hangisi olduğu ve uçağın arkasında uçan yolcuların kaza anında ön taraflarda oturan yolculara göre daha avantajlı olduğunu açıklayan bir tweet atmıştı. Havayolu şirketi, bu tweet üzerine çok fazla eleştiri alınca tüm herkesten özür dilediğini açıkladığı bir tweet paylaştı.

Şirketin sildiği tweet, farklı uçak koltuklarının ölüm oranlarını karşılaştırıyordu ve bir uçağın arkasındaki koltukların en güvenli olduklarını belirtiyordu. Bu tweet için özür dileyen KLM, “Yaptığımız açıklamalar için içtenlikle özür diliyoruz. Gönderinin içeriği halka açık bir havacılık gerçeğine dayanıyordu ve KLM şirketinin kişisel görüşü değildi” açıklamasını yaptı.

klm airlines

Söz konusu tweet, şirketin Hindistan şubesi olan KLMIndia tarafından yayınlandı. En yüksek ölüm oranına sahip koltukların uçağın orta kısmında olduğunu, ardından uçağın önündeki koltukların geldiğini ve uçağın arkasındaki koltukların ise istatistiksel olarak en güvenli koltuklar olduğunu iddia eden bir çalışmayı hesabından paylaşan KLMIndia kısa süre içerisinde kullanıcılardan büyük tepkiler aldı.

ABD'den bazı uzmanlara göre paylaşılan rakamlar doğru olmayabilir. FAA iletişim müdürü Lynn Lunsford, Washington Post’a yaptığı açıklamada “Birçok kişi bu soruya bilimsel olarak savunulabilir bir cevap üretmeyi denedi ancak başaramadı. Çok fazla değişken var” dedi.  

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/19/20700659/klm-airline-fatalities-tweet-india-apology
18
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
1
0