Milli Eğitim Bakanlığı, LGS Birinci Yerleştirme Sonuçlarını Açıkladı

15
11
5
1
0
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin heyecanla bekledikleri LGS birinci yerleştirme sonuçlarını ilan etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlar, lise hayali kuran öğrenciler için yeni bir sürecin başladığını gösteriyor. Çünkü bugün açıklanan sonuçlar, nihai yerleştirme sonuçları değil.

Milli Eğitim Bakanlığı, çok sayıda öğrencinin beklediği LGS birinci yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Bakanlık tarafından duyurulan sonuçlar, öğrencilerin çok büyük bir bölümünün hangi liselerde eğitimine devam edeceğini ilan ediyor. Ancak açıklanan sonuçlar, yerleştirme süreci için bir başlangıç. Lise çağına gelmiş öğrenciler, bir süre daha hareketli bir süreçten geçecekler. Çünkü yerleştirme süreci, 28 Ağustos'a kadar kesintisiz bir şekilde devam edecek.

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesine girerek hangi liseye yerleştiğini öğrenebiliyorlar. Üstelik öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına sadece TC Kimlik Numarası ve doğrum tarihlerini girerek ulaşabiliyorlar. Sonucunuzu hemen kontrol etmek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı

Öğrencileri bundan sonra neler bekliyor?

Birinci yerleştirme sonuçlarında herhangi bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştirildiği liseyi beğenmeyen öğrenciler için süreç devam edecek. Öğrenciler, 10-14 Ağustos tarihleri arasında birinci yerleştirme sonuçlarına göre nakil dönemi başlayacak. Öğrenciler, bu süreç içerisinde yeniden yerleştirilme sürecine girecekler. Takvimler, 17 Ağustos tarihini gösterdiği zaman nakil sonuçları yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Öğrenciler, ikinci kez nakil başvurularını 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. 24 Ağustos tarihine geldiğimizde de bakanlık, son nakil başvuruları için sonuçları açıklayacak. Bu açıklamayla birlikte merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanmış olacak. Bu yerleştirme süreci kapsamında da hiçbir liseye yerleşemeyen öğrenciler, yaşadıkları il ve ilçelerdeki öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca liselere yerleştirilecek. Öğrenciler, komisyonlara başvuru yaparak sürece dahil olacaklar. 28 Ağustos'ta da son kez, yerleştirme sonuçları açıklanmış olacak.

LGS

Yerleştirme sonuçlarına göre ülke genelindeki fen, sosyal bilimler ve anadolu liseleri yüzde 100, Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 99,8 ve mesleki ve teknik anadolu liselerinde yüzde 97 oranında doluluk sağlandı. Ayrıca liselere sınavsız yerleştirme kapsamında öğrencilerin yüzde 92'si, tercih yaptıkları ilk üç okuldan bir tanesine yerleştiler. Bu da öğrencilerin, sınavsız olarak da istedikleri liselere yerleşebildiğinin göstergesi.

Peki sizin LGS birinci yerleştirme sonucunuz nasıl? İstediğiniz ya da olabilirliği olan bir liseye yerleştiniz mi yoksa nakil sürecine dahil olacak mısınız? Sonucunuzu ve önümüzdeki günler için planlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/lgs-birinci-yerlestirme-sonuclari-aciklandi,895786
15
11
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
11
5
1
0