LoL'ün İletişim Kurmaya Yarayan Özelliği 'Kulüpler', Yıl Sonunda Kaldırılıyor

14
12
8
8
0
Riot Games, 2016 yılında kullanıma sunulan "Kulüpler" özelliğinin, bu yıl sonunda kaldırılacağını duyurdu. Neden böyle bir karar aldıklarına da değinen geliştiriciler, sektördeki diğer iletişim sağlayıcı yazılımların ihtiyacı karşıladığını, Kulüpler özelliğine gerek kalmadığını söylüyorlar.

Video oyun tarihinin en popüler MOBA oyunlarından League of Legends, yayınlandığı günden bu yana önemli değişikliler geçirdi. Geliştirici ekip Riot Games, elinden geleni ardına koymayarak oyuna olan ilgiyi hep yüksek tutmaya çalıştı. Bu bağlamda oyuna eklenen özelliklerden bir tanesi de "Kulüpler"di. Riot Games, 2016 yılında piyasaya sürülen özelliğin artık yolun sonuna geldiğini ve oyundan kaldırılacağını açıkladı.

Riot Games ekibi, resmi internet sitesi üzerinden bir blog gönderisi oluşturarak, Kulüpler özelliğinin neden kaldırılacağını açıkladı. Üstelik bunu oldukça samimi bir dille yapan geliştirici ekip, bu özellikle artık yapabilecekleri bir şeyin kalmadığını dile getirdi. Dilerseniz hemen, Riot Games'in Kulüpler özelliğinin kaldırılmasına ilişkin açıklamalarına yakından bakalım.

Kulüpler

Riot Games tarafından yapılan açıklamalarda, bir süre önce LoL'e eklenen Kulüpler özelliğinin, oyuncuların iletişimi sağlamak için geliştirildiği ifade ediliyor. Ancak özelliğin yayınlandığı ilk günden bugüne dek bu sektörde önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Riot Games, Discord, TeamSpeak, Ventrilo ve Mumble gibi yazılımların sunduklarıyla Kulüpler özelliği arasında çok büyük açıkların oluştuğunu, bu açıkların kapatılma ihtimalinin de bulunmadığını belirtiyor.

Riot Games, rakiplerinden daha iyi bir iş çıkaracağını düşünmüyor

Riot Games, konuya ilişkin açıklamalarında üzerinde çalışmaları gereken zaten onlarca şey olduğunu, ayrıca Discord gibi rakiplerinden daha iyi bir iletişim aracı kuramayacaklarını dile getiriyor. İşte geliştirici ekibin Kulüpler özelliğinin fişini çekmesine neden olan en temel şey de buymuş gibi görünüyor. Üstelik bunun kendileri için bir sorun teşkil etmediğini söyleyen yetkililer, oyuncuların istedikleri yazılımı gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini dile getiriyorlar.

LoL

"Discord Kullanın" 

Riot Games tarafından yapılan açıklamalarda, oyuncuların kullanabilecekleri farklı iletişim yazılımları olsa da bunlar arasındaki en iyisinin Discord olduğu belirtiliyor. Hatta geliştirici ekip, Kulüpler özelliğini kaldırırken oyuncuların işini kolaylaştırabilmek için Discord'la bir anlaşma yapmış. Bu anlaşmanın detayları şu an için açıklanmadı ancak görünüşe göre özelliğin kaldırılmasıyla birlikte Kulüpler özelliğindeki kullanıcılar, oldukça kolay bir şekilde ekipleriyle birlikte Discord'a aktarılacaklar.

Riot Games, Kulüpler özelliğinin 2020'nin sonunda, "Sezon Öncesi Dönem"de oyundan çıkaracağını açıkladı. Bu bağlamda oyuncular için de yeterli miktarda zaman tanındığını dile getiren geliştiriciler, ilerleyen süreçte de oyuncuların geri bildirimlerini alarak Discord'a geçiş süreciyle ilgili değerlendirme yapacaklarını ifade ediyorlar. 

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/league-of-legends/clubs-shutting-down
14
12
8
8
0
Emoji İle Tepki Ver
14
12
8
8
0