Lord of the Rings'te Yer Alan 8 Mükemmel Kılıç

55
5
3
2
0
Dünyanın en çok sevilen kitaplarından ve filmlerinden olan Yüzüklerin Efendisi dünyasında güçlü olan şeyler sadece yüzükler değil aynı zamanda kılıçlardı.

Lord of the Rings, hem kitaplarıyla hem de filmleriyle kendisine sağlam bir hayran kitlesi edinmeyi başarmış bir seri. Kitaplarının edebiyat dünyasında fantastik edebiyatın mihenk taşlarından biri olmasının yanı sıra filmleri de aldığı yüzlerce ödül, yarattığı fantastik dünya ve milyonlarca hayranıyla sinema dünyasında oldukça önemli bir yer tutuyor.

Bu fantastik dünyada elfler, cüceler, orklar gibi fantastik ırkların yanı sıra yüzükler ve silahlar gibi fantastik güçlere sahip eşyalar da bulunuyor. Bu içeriği hazırlayan KayıpRıhtım'a teşekkür ediyoruz. Buraya tıklayarak ilgili habere ulaşabilirsiniz.

Herugrim

J.R.R. Tolkien’in fantastik hayal gücünden doğan en güçlü kılıçlardan bir tanesi Rohan topraklarında bulunuyor. Filmlerden ve kitaplardan oldukça aşina olduğumuz Theoden’in kılıcı olan Herugrim, 500 yıllık bir geçmişe sahip ve birçok Rohan Kralı’na da hizmet eden bir silah.

Herugrim, oldukça kadim bir kılıç olmasının yanı sıra Grima Solucandil tarafından zehirlenen Theoden’in, Gandalf tarafından kurtarıldıktan sonra tekrar gücünü toparlamasına yardımcı olmuştu.

Gurthang

Orta Dünya’nın ansiklopedisi olarak adlandırabileceğimiz Silmarillion’u okuyanların tanıyacağı Gurthang, Hûrin’in Çocukları’ndan Turambar Túrin’e hizmet etmiş bir kılıç. Tûrin’in ejderha Glaurung’u katletmesinde de kullanılan kılıç ayrıca düşünme yetisine de sahip. Gurthang, karısının ölümünden sonra ağır bir yasa boğulan Tûrin’in kendisini öldürme isteğine de olumlu yanıt vermişti.

Morgul kılıcı

Uzun bir hançer olarak nitelendirebileceğimiz Morgul kılıcı, Yüzük Tayfları olarak da bilinen Nazgûller tarafından kullanılıyor. Filmin hayranlarının, Angmar’ın Cadı Kralı tarafından Frodo’yu yaraladığı sahneden de hatırlayabileceği bu kılıç, oldukça güçlü. Hatta o kadar güçlü ki bir dokunuşu insanı öldürmeye yetebiliyor ve kılıcın zehri direkt olarak kalbe ulaşabiliyor.

Narsil

Dunedain Krallığı’nın kılıcı olan Narsil, filmin en ikonik sahnelerinden biri olan Sauron’un elinin kesildiği sahnede Elendil’in varisi Isildur tarafından kullanılmıştı. Yüzüğün serbest bırakmasıyla birlikte Orta Dünya tarihinde oldukça önemli bir yer tutan Narsil, yeniden yapılmasa da varisten varise geçerek varlığını devam ettirdi.

Sting (iğne)

Yine serinin ve filmlerin hayranlarının oldukça yakından tanıdığı bir kılıç olan Sting - Türkçe karşılıyla İğne – elfler tarafından dövülen nispeten ufak boyutlara sahip olan bir kılıç. Bu kılıcın listede yer almasının sebebi ise sahibi orklara ve goblinlere karşı mavi ışıkla parlayarak uyarması. Ufak boyutuyla Hobbit ırkı için biçilmiş kaftan olan Sting’i önce Bilbo’da daha sonra ise yeğeni Frodo’da görmüştük.

Orcrist (Goblin-doğrayan)

Tıpkı Sting gibi parlayan ve yine tıpkı Sting gibi elfler tarafından dövülen bu kılıç, Hobbit serisinde daha yakından tanıdığımız Cüce Kral Thorin Meşekalkan’ın da eline geçiyor. Kaderi bahtsız olan Orcrist, Thorin ve arkadaşlarının elfler tarafından tutsak alınması sonrası bir kez daha sahipsiz kalıyor.

Glamdring

Yine elfler tarafından dövülen güçlü bir kılıç. Serinin hayranlarının Gandalf’tan hatırlayacağı bu kılıç, Gandalf’ın Moria Madenleri’nde Balrog’u alt etmesinde oldukça önemli bir rol oynamıştı. Bir büyücünün elinde daha da güçlenen Glamdring’e Gandalf tarafından büyüler de okunuyordu.

Anduril

Serinin belki de en ünlü kılıcı olan Anduril’i Aragorn’un ellerinde görmüştük. Yine yapımında elflerin başrolü oynadığı Anduril, Narsil’in parçalarından dövülüyor. Belki Glamdring kadar güçlü olmayan bu kılıç, Aragorn’un Ölüler Ordusu’nu Sauron’a karşı olan savaşta yanlarında çarpışmaları için kullanması kılıcın ne kadar önemli olduğunu göstermeye yetiyor.

Sizin favori kılıcınız hangisi? Sizin bildiğiniz diğer güçlü kılıçları, yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.   

Kaynak : https://kayiprihtim.com/liste/orta-dunyada-gordugumuz-en-guclu-8-kilic/
55
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
55
5
3
2
0