Mark Zuckerberg, Facebook ve WhatsApp'tan İki Üst Düzey Yöneticiyle Yolların Ayrıldığını Duyurdu

10
2
2
1
0
Facebook'un sahibi olan Zuckerberg, yaptığı açıklama ile Facebook baş ürün sorumlusu ve WhatsApp başkanı ile yollarını ayırdıklarını belirtti.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği bir açıklama ile geçtiğimiz dönemde kişisel verilerin gizliliği konusunda tartışmaların odak noktası haline gelen Facebook’un ‘gizlilik odaklı bir platform’ haline geleceğini duyurmuştu.

Bu açıklamanın üzerinden fazla zaman geçmeden Facebook’taki yönetimsel değişiklikler gerçekleşmeye başladı. Bizzat Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamayaca göre Facebook’un baş ürün sorumlusu Chris Cox ve WhatsApp’ın başındaki isim olan Chris Daniels görevlerinden ihraç edildi.

Zuckerberg, Facebook’un iki üst düzey yöneticiyle aynı anda neden yollarını ayırdığını açıklamadı. Ancak söz konusu değişikliğin bahsedilen gizlilik planları ile ilgili olduğunu düşünülüyor. Chris Cox’un görevini Fidji Simo üstlenirken, WhatsApp’ın başına Facebook mobil uygulamasının lideri olan Will Cathcart getirildi.

Ayrılışı fazlasıyla dikkat çeken Chris Cox, Facebook kurulduktan sadece bir yıl sonra, 2005 yılında şirkette çalışmaya başlamıştı. Chris Daniels ise 2011 yılından bu yana sosyal medya devi bünyesinde hizmet veriyordu.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-47576959
10
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
1
0