Facebook ve Instagram'ın Çöküşü, Reklamverenleri Büyük Zarara Soktu

49
5
4
1
0
Facebook'ta geçtiğimiz gün yaşanan sorun, küçük reklam işletmecilerini oldukça kötü etkiledi.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen ve oldukça uzun süren Facebook ve Instagram'daki çökme sorunu, gelirini bu uygulamalardan reklam alıp satarak sağlayan orta halli ve küçük işletmelere oldukça pahalıya patladı. Kesintinin saatler sürmesiyle milyonlarca reklam şirketi binlerce dolar zarar etti.

Zarar eden şirketlerden biri de Wonghaus Ventures isimli şirket. Wonghaus Ventures'ın planladığı Instagram ve Facebook kampanyası, bu kesinti yüzünden baltalanmış oldu. Şirketin CEO’su Jason Wong’un dediğine göre bu kesinti, onlara toplamda 10 bin dolar zarar ettirdi. Wong durumu, “Son sekiz gündeki gelirimize ve bugünkü olaya baktığımız zaman, bu bizim için oldukça büyük bir zarar” sözleriyle ifade ediyor.

Bir diğer mağdur ise Candy Calderon. Yaşam koçu olan Calderon, kadınlar için çevrimiçi olarak düzenlediği antrenmanlar üzerinden geçimini sağlıyor. Facebook’a ve Instagram’a reklam veren Calderon, bu kesintinin bütçesini derinden sarstığını belirtiyor.

Bu olayla birlikte sosyal medyanın etkisini bir kere daha gördük. Reklam endüstrisinin son 30 yıldaki değişimi, geleceğin iş imkânlarının az çok nasıl olacağı hakkında büyük ipuçları veriyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/14/18265002/facebook-instagram-outage-ad-revenue-lost
49
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
49
5
4
1
0