Mavi Balina, Van'da Bir Gencin Daha Canına Kıymasına Sebep Oldu

50
19
16
7
0
Ebeveynlerin korkulu rüyası hâline gelen Mavi Balina, bu sefer de Van'da ortaya çıktı. 14 yaşındaki Sevda E. isimli genç, arkadaşlarıyla gittiği piknikte bir tepeden kendini aşağıya bırakarak hayatına son verdi.

Ortaya çıktığı günden bu yana gündemden düşmeyen Mavi Balina'nın sebep olduğu ölümlerin sayısı giderek artıyor. 14 yaşındaki Sevda E., Van’da arkadaşlarıyla birlikte gittiği piknikte kendisini tepeden aşağı bırakarak intihar etti. Van Valisi, şehirde bu oyunu 7 kişinin daha oynadığını söyledi.

Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada “3 kız çocuğunun, ilk kabul birimine kabulleri yapılmıştır. Süreç içerisinde yapılacak değerlendirilme ile uygun görülen sosyal hizmet modellerinden yararlandırılacaklardır. Emniyet ve savcılık araştırması sonucunda ölüm olayının ‘Mavi Balina’ oyunu nedeniyle meydana geldiği bildirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Mavi Balina ile bağlantılı olarak gerçekleşen intiharların giderek azalması ve bitmesi yerine hâlâ devam ediyor olması oldukça endişe verici. Uzmanlar, aileleri özellikle küçük yaştaki çocuklarının internet faaliyetlerini izleyerek durumu kontrol altında tutmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/vanda-mavi-balina-olum-getirdi-4284643/
50
19
16
7
0
Emoji İle Tepki Ver
50
19
16
7
0