Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet 'Tosuncuk' Aydın, Tutuklandı

202
35
16
12
10
Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada da tutuklandı.

Çiftlik Bank üzerinden binlerce insanı milyonlarca TL dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınmaya başladı. 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mehmet Aydın, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin celse açtığı oturuma çıktı. Mehmet Aydın, mahkemeye tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. 

Toplamda 3 bin 672 mağdurun bulunduğu davada ilk kez hakim karşısına çıkan Mehmet Aydın, mağdurların zararını giderecek parasının olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti ise Aydın'ın uzun süre yurt dışında kaçak olduğunu ve yeniden kaçma şüphesinin olabileceğini kaydederek Aydın'ın tutuklanmasına hükmetti.

Mehme Aydın

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın nelerden yargılanıyor?

Mehmet Aydın, Çiftlik Bank vurgunu sonucunda "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", 3 bin 672 kez "Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık, 3 bin 672 kez "Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. 

202
35
16
12
10
Emoji İle Tepki Ver
202
35
16
12
10