"Sen Kızsın, Oynayamazsın Dediler" Sözleriyle Viral Olan Merve Akpınar'a Sosyal Medyada Destek Yağdı

58
13
3
1
1
DHA'ya yaptığı bir açıklama ile Türkiye'nin gündemine oturan 13 yaşındaki Merve Akpınar'a destek mesajları yağıyor. Hentbola başlarken yaşadığı zorluklardan bahsettikten sonra Twitter'ın gündemine oturan genç sporcu, yalnızca köyündeki kızların değil, tüm Türkiye'nin umudu haline geldi.

Türkiye dünden beri, 13 yaşındaki "Merve Akpınar" isimli kardeşimizi konuşuyor. Yaşamını Şanlıurfa'da sürdüren ve hentbol oynayan bu genç kızın konuşulmasının nedeni ise Ankara'da DHA'ya verdiği bir demeç. Açıklamalarında hentbola başlarken yaşadığı zorluklardan bahseden Akpınar, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Sporda yer almak için müthiş bir mücadele veren Akpınar artık Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinin de vatandaşların da göz bebeği durumunda.

Merve Akpınar, DHA'ya verdiği demeçte spor hayatına başladığı ilk dönemlerde "sen kızsın, şort giyemezsin" gibi tepkilerle karşılaştığını, bunun sonucunda da ortamlardan dışlandığını ifade ediyor. Bunun üzerine daha çok hırslandığını ve yalnızca kendisinin değil, köyündeki diğer kızların da kaderini değiştireceğine dair söz verdiğini belirten genç kız, bunun üzerine spordan hiç vazgeçmediğini söyledi.

Merve Akpınar'ın viral olan açıklamaları şu şekildeydi

Twitter Türkiye'nin gündemine oturan bu açıklamalara, hemen her kesimden destek geldi. Elbette en çok da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi spor kulüplerinden gelen destek mesajları önemliydi. Zira bu kulüpler, Akpınar'a destek vererek hem onun hem de onun gibi diğer genç kızlara destek olmuş durumdalar. İşte Akpınar'a gelen bazı destek mesajları...

Beşiktaş

Fenerbahçe Twitter

Merve Akpınar

Twitter

Oğulcan Çağlayan

Ali Sunal Twitter

Merve Akpınar

Doğa Rutkay

Twitter

Twitter

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-57730432
58
13
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
58
13
3
1
1