'OnlyFans Kullandığı İçin' Müstehcenlikle Suçlanan Merve Taşkın Beraat Etti

109
64
26
9
8
OnlyFans kullandığı gerekçesiyle müstehcenlik suçuyla yargılanan Merve Taşkın beraat etti.

Sosyal medyanın en popüler ve 'tartışmalı' isimlerinden Merve Taşkın, geçtiğimiz gün çarpıcı bir paylaşım yaptı. Bir önceki yıl Instagram’da paylaştığı fotoğraflar nedeniyle müstehcenlik suçundan yargılanan ve denetime tabi tutulan Taşkın, bu kez OnlyFans kullanımı nedeniyle duruşmaya çıkacağını ifade etmişti.

Kendisine gelen mesajı paylaşan Taşkın, 12 Ocak günü OnlyFans kullandığı ve Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflardan dolayı “müstehcenlik suçu” altında yargılanacağını açıklamıştı. Taşkın, bugün ikinci duruşmasında önemli bir kararla gündeme geldi.

GÜNCELLEME: Merve Taşkın beraat etti:

merve taşkın

Merve Taşkın, üç yıla kadar hapisle yargılandığı davadan beraat etti. Savcı, Taşkın’ın üzerine atılı suç unsurlarının oluşmadığını belirterek hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Beraat kararı, İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında verildi.

Merve Taşkın'ın mahkeme öncesindeki açıklaması şu şekildeydi:

"26 Ocak yani bu sabah 09.50 de kendi ülkem Türkiye'de müstehcenlik suçundan dolayı 2. duruşmam var ve bu duruşmada karar verilecek bence. Umarım bu son postum olmaz. Beraat diye bir fotoğraf tekrar paylaşabilme dileğiyle.. İnsanların kimseye zarar vermeden kendi hayatlarını yaşadığı ve bundan dolayı müstehcenlik suçundan mahkemelere çıkmadığı bir dünyada yaşarız umarım. Bana şans dileyin."

Neler olmuştu?

Merve Taşkın, 2020 yılının ocak ayında Amsterdam’daki Seks Müzesi’nde çektiği fotoğraflar nedeniyle geçtiğimiz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak Taşkın’ın 5 yıl denetime tabi tutulacağını açıklamıştı

Bu denetim kapsamında Taşkın’ın kanun gereği denetim süresi boyunca hiçbir suça karışmaması gerekiyordu. Fakat Taşkın’a göre OnlyFans kullanımı suç sayılsaydı, iki ceza da birleşecekti ve bu, Taşkın’ın hapse girmekle karşı karşıya kalabilirdi.

“Müstehcenlik” suçunun cezası nedir?

Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi gereğince müstehcenlik suçu işleyen kişiler, 6 aydan 10 yıla kadar hapis ve adlî para cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor. Cezanın kapsamı, suçun niteliğine göre değişebiliyor:

Madde 226-

  • 1)
    • a) Bir çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri veren ya da bunların içeriğini gösteren, okuyan, okutan veya dinleten,
    • b) Bunların içeriklerini çocukların girebileceği veya görebileceği yerlerde ya da alenen gösteren, görülebilecek şekilde sergileyen, okuyan, okutan, söyleyen, söyleten,
    • c) Bu ürünleri, içeriğine vakıf olunabilecek şekilde satışa veya kiraya arz eden,
    • d) Bu ürünleri, bunların satışına mahsus alışveriş yerleri dışında, satışa arz eden, satan veya kiraya veren,
    • e) Bu ürünleri, sair mal veya hizmet satışları yanında veya dolayısıyla bedelsiz olarak veren veya dağıtan,
    • f) Bu ürünlerin reklamını yapan, Kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
  • (2) Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişi altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
  • (3) Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları, temsili çocuk görüntülerini veya çocuk gibi görünen kişileri kullanan kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu ürünleri ülkeye sokan, çoğaltan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, ihraç eden, bulunduran ya da başkalarının kullanımına sunan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
  • (4) Şiddet kullanılarak, hayvanlarla, ölmüş insan bedeni üzerinde veya doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlara ilişkin yazı, ses veya görüntüleri içeren ürünleri üreten, ülkeye sokan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, başkalarının kullanımına sunan veya bulunduran kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
  • (5) Üç ve dördüncü fıkralardaki ürünlerin içeriğini basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden ya da çocukların görmesini, dinlemesini veya okumasını sağlayan kişi, altı yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
  • (6) Bu suçlardan dolayı, tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.
  • (7) Bu madde hükümleri, bilimsel eserlerle; üçüncü fıkra hariç olmak ve çocuklara ulaşması engellenmek koşuluyla, sanatsal ve edebi değeri olan eserler hakkında uygulanmaz.”

TCK 226 maddesi suçundan 2 yıl ve altı ceza alan ve daha önce kasıtlı bir suç işlemeyenler hakkında genellikle “Hükmün Açıklamasının Geri Bırakılması müessesi” uygulanıyor. Fakat 2 yıl ve üzeri ceza alanlar için bu karara yer verilmiyor.

109
64
26
9
8
Emoji İle Tepki Ver
109
64
26
9
8