MicroSD Kartlar, Tarihinin En Düşük Fiyatlarından Satılıyor

38
16
7
5
5
Akıllı telefonların ve profesyonel fotoğraf makinelerinin önemli ekipmanlarından bir tanesi olan microSD kartlar, tarihinin en ucuz dönemini yaşıyor. Öyle ki bazı üreticiler, microSD kartlarının 1 GB modelleri için 10 cent bile istemiyor.

Akıllı telefon sektörü çok büyük bir değişimin içerisinde. Öyle ki her geçen gün akıllı telefonlara yeni yetenekler ekleniyor, ürünler biraz daha kaliteli bir hal alıyor. Hatta özellikle son dönemlerin popüler akıllı telefonları, dizüstü bilgisayar ve profesyonel fotoğraf makinelerine kafa tutabilecek hale geldiler. Çünkü 2019 yılının amiral gemileri, göz dolduran donanımsal özelliklere sahip.

Ancak akıllı telefonların gelişmesi, beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Örneğin; daha kaliteli kameralar, daha kaliteli görüntüler, dolayısıyla daha büyük dosyalar anlamına geliyor. Hal böyle olunca da tüketicilerin depolama alanları, kısa bir süre içerisinde sorun yaşatmaya başlıyor. Eğer telefonunuzun depolama alanı 64 GB'den yüksek değilse, bu sorunu defalarca yaşamış olabilirsiniz. İşte tam olarak bu sorunu yaşayan kullanıcılar çareyi, microSD kartlarda arıyorlar.

microSD

Birkaç yıl öncesine kadar microSD kartların büyüklükleri bu denli yüksek değillerdi. Tüketiciler daha çok 8 GB veya 16 GB belleği bulunan microSD kartları kullanıyorlardı. Ancak son dönemlerde piyasaya çok daha büyük microSD kartlar sürüldü. Tüketiciler artık ihtiyaçları doğrultusunda 64 GB, 128 GB, 256 GB ve hatta 512 GB boyutlarında microSD kartlar alabiliyorlar ve bu kartların doldurulması da çok mümkün olmuyor.

Şu sıralar, microSD bellek sektöründe de ilginç bir dalgalanma yaşanıyor. Öyle ki microSD kartlar, inanılmaz bir şekilde ucuzlamaya başlamış durumda. Hatta kimi teknoloji üreticileri, piyasaya sürdüğü microSD kartlarına 1 GB'sine 10 cent bile istemiyor. Eğer marka takıntınız yoksa, ufak bir Google araması ile microSD kartların, özellikle de Çin piyasasında ne kadar ucuz olduğunu kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/this-is-the-worlds-cheapest-memory-card-per-gigabyte
38
16
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
38
16
7
5
5