Bir Adam, Excel'deki Tabloları Kullanarak Elektronik Bateri Üretti (Video)

28
3
0
0
0
Bir Adam, Excel'deki Tabloları Kullanarak Elektronik Bateri Üretti (Video)
Çalışma günlerinizi ve saatlerinizi elektronik tablolar ile harcıyorsanız bunu müzik yapmak için kullanmak aklınıza en son gelen şeylerden biri olabilir ancak Dylan Tallchief, Excel tablolarını kullanarak bir Drum Machine, yani bateri çalabilen bir dosya oluşturmayı başardı.

Günümüzde iş hayatında sıklıkla kullanılan elektronik tabloların çalışanların hayatında ayrı bir yeri var fakat elektronik tabloları kullanarak müzik yapmak, belki de daha önce kimsenin aklına gelmemiş olan bir olaydı. Dylan Tallchief isimli bir adam ise Excel'deki elektronik tabloların kullanımına bambaşka bir boyut kazandırmayı başardı.

Dylan'ın yaptığı açıklamalara göre hücre tabanlı elektronik tabloların formatı ile müzikal adım sıralayıcıları arasında birtakım benzerlikler bulunuyor. Bu benzerliklerden yararlanarak oluşturduğu yazılımsal bateri ise X ile belirtilen hücreler tetiklenebiliyor. Hızı ve perdeyi ayarlamak için de daha fazla sıra oluşturabiliyorsunuz.

Excel kullanılarak oluşturulan yazılımsal bateri nasıl çalışıyor?

Elektronik sayfalar, normal şartlar altında ses çıkartmıyor ancak istediğiniz yere MIDI verisi gönderebiliyor. Windows cihazlarda yerleşik olarak bulunan Microsoft GS Wavetable Synth'e giderek istediğiniz herhangi bir cihazı bununla tetikleyebiliyorsunuz. 

Dylan'ın yaptığı bu çalışma, belki de dünyanın en iyi müzik yazılımı olarak adlandırılmayacak ancak Dylan'ın çabalarının sonuçlarının inkâr edilemeyecek derecede etkileyici olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Çalışmalara bakacak olursak teorik olarak elektronik tabloyu tamamen bir şarkı oluşturmak adına kullanabilirsiniz fakat bunun için uzun saatler boyunca çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

Baterinin nasıl çalıştığını tam olarak anlayabilmek ve baterinin neler yapabildiğini görebilmek için yukarıda yer alan videoyu izleyebilirsiniz. Dylan'ın ürettiği Drum Machine, herkesin indirebilmesi ve kullanabilmesi için internete de yüklendi. Excel 2019/ Office 365 üzerinden de test edilen bu yazılımsal bateriyi buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Bateriyi kullanarak ürettiğiniz müzikler hakkındaki yorumlarınızı da bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Dylan'ın bu çabası, önümüzdeki günlerde Excel kullanarak farklı ürünlerin ortaya çıkmasına ön ayak olabilir. Bu noktada fikirleriniz varsa bunları da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.musicradar.com/news/someone-made-an-excel-drum-machine-and-its-amazing
28
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
0
0
0