Microsoft'un Güvenli 'Kişisel Kasa' Özelliği, Dünya Çapında Kullanıma Sunuldu

13
6
2
1
0
OneDrive, Microsoft tarafından sunulan bir dosya depolama ve paylaşma servisi. Kullanıcılar, Microsoft hesapları ile OneDrive'a bağlanıp tarayıcılarından dosya gönderip alabiliyorlar. Bu işlemler sırasında güvenlik ihlallerinin önüne geçmek isteyen Microsoft, OneDrive'ı daha da güvenli hâle getiren Kişisel Kasa özelliğini dünya çapında kullanıma açtı.

Microsoft, bu yılın başlarında çeşitli kimlik doğrulama yöntemleriyle güvence altına alınan özel bir dosya bölümü sunarak OneDrive'ın güvenliğini artıracağını açıklamıştı. O zaman bu özellik, yalnızca Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki kullanıcılar için mevcuttu ancak şimdi dünya çapına yayılıyor.

Yapılan açıklamayla artık tüm OneDrive kullanıcıları, pasaportların dijital kopyaları veya sigorta bilgilerinin saklanması gibi özel dosyaları saklamak için korunan bir alan olan Kişisel Kasa'yı kullanabilecek. Kasaya kaydedilen dosyalara erişmek için bir parmak izi, yüz tanıma, PIN, e-posta veya SMS ile gönderilen bir kod kullanarak ek bir doğrulama sunuluyor.

Kişisel Kasa'da saklanabilecek dosya sayısı, ücretsiz kullanım için sınırlı olacak:

Kullanıcılar, kaydetmek istedikleri belgelerin fotoğraflarını çekerek telefonlarının galerisi gibi daha az güvenli alanları atlayıp belgeleri doğrudan kasaya ekleyebiliyor. Kullanıcılar kasalarından uzaklaştığında, kimliklerini yeniden doğrulayana kadar otomatik olarak kilitleniyor ve kasa, dosyaları Windows'a eşitlendiğinde sabit sürücünün BitLocker şifreli bir bölümüne kaydediliyor. Ayrıca kasadaki dosyaların paylaşılmasını engelleyen kısıtlamalar da mevcut.

Kişisel Kasaya erişmek için OneDrive uygulamasını açtıktan sonra banka kasası simgesine dokunuyorsunuz. Ücretsiz veya 100 GB'lık OneDrive planlarındaki kullanıcılar, kasalarında en fazla üç dosya saklayabilirken Office 365 Kişisel ve Office 365 Ev kullanıcıları, kasada istediği kadar dosya depolayabilecek.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/01/microsoft-onedrive-personal-vault/?guccounter=1
13
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
2
1
0