Microsoft'tan Windows XP’nin Sonunu Hızlandırmak İçin Bir Adım Daha

77
14
10
7
3
Windows’un desteğini sonlandırdığı Windows XP tabanında çalışan ödeme sistemlerine verilen destek de sona erdirildi. Windows XP kadar popüler bir işletim sistemi kolay kolay ortadan kalkmayacak olsa da Microsoft, sistemin bütün yaşam damarlarını kesiyor.

Cüneyt Arkın, oynadığı bir filmin sonunda yarım düzine kötü adam tarafından sırayla kurşunlanır ancak yediği kurşunlara rağmen yıkılmaz. Ölürken de düşmanlarına “Belki ölürüm, ama asla yıkılmam!” diye bağırır. Windows XP ve Microsoft arasındaki ilişki de biraz öyle. Teknoloji devinin XP’yi devre dışı bırakmak için destek vermeyi kesmesi yetmiyor.

Son olarak Windows tabanlı POSReady 2009’dan da Windows XP desteği kaldırıldı. Adı üzerinde bir anında ödeme yöntemi olan POSReady 2009, XP kullanımının hala devam ettiği alanlardan biriydi.

Bu kararla beraber, Windows Embedded üzerinden değişiklikler yapılarak Windows XP’nin güncel hale getirilmesinin de önü kapatılmış oldu. Şu anda Windows 7 ve Windows 8.x de satıştan kalkmış durumda ve kullanıcılar, Windows 10’a geçmek durumunda kalacaklar.

2001'in sonlarında hayatımıza giren Windows XP, 2014 yılında emekli edilene kadar oldukça popüler olmaya devam etti. XP kendisinden sonra gelen Vista, Windows 8.x gibi versiyonları ‘gömmeyi’ de başardı.

Microsoft bu kararı, XP cihazlarda yaşanan güvenlik açıkları nedeniyle aldığını açıkladı.

Kaynak : https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3074028/microsoft-kills-windows-xp-all-over-again
77
14
10
7
3
Emoji İle Tepki Ver
77
14
10
7
3