Kapatılmış Netflix Hesapları, Sahiplerinden Habersiz Şekilde Yeniden Açıldı

29
3
2
1
1
Netflix aboneliklerini aylar önce iptal eden insanlar bilgileri dışında hesaplarının yeniden açıldığını bildiriyorlar. Yeniden açılan hesaplar nedeniyle insanların hesaplarından birkaç aydır abonelik ücretleri tahsil ediliyor.

BBC’nin bir radyo yayınında, aboneliklerini daha önce kapatan insanların Netflix hesaplarının bilgileri dışında yeniden açıldığı öğrenildi. Hesap hırsızları tarafından gerçekleştirilen bu işlem sonucunda insanlar, bir süredir kullanmadıkları Netflix hesapları için para ödüyorlar. 

Netflix, aboneliklerini kapatan insanların kolaylıkla geri dönmelerini istiyor. Bu nedenle abonelikleri sona erdirilmiş dahi olsa insanların fatura bilgileri Netflix tarafından 10 ay boyunca tutulmaya devam ediyor. Netflix, e-mail başvurusu ile bu bilgilerin silinebileceğini açıkladı. 

Hesap hırsızlarının mağdur ettiği Emily Keen, Nisan 2019’da Netflix aboneliğini iptal ettiğini, ama Eylül ayında Netflix tarafından en yüksek abonelik ücreti olan 11.99 sterlinin hesabından tahsil edildiğini gördü. Keen, “Hesabıma giriş yapmaya çalıştım. Ancak e-posta adresimin ve şifremin Netflix tarafından tanınmadığını gördüm. Görünüşe göre suçlular en pahallı servise beni kaydettikten sonra giriş bilgilerimi tamamen değiştirdiler” dedi. 

Netflix abonelik

Emily Keen, olay sonrası Netflix müşteri hizmetleri ile iletişime geçti. Netflix, Keen’e hesabının iptal edileceği ve kendisine iade yapılacağı bildirildi. Ancak Ekim ve Kasım aylarında Keen’in hesabından iki ödeme daha tahsil edildi ve Keen’e sadece kısmi iade yapıldı. 

Emily Keen’in dışında başka insanlarda kapattıkları Netflix hesaplarının yeniden açıldığını ve hesaplarından para tahsil edildiğini Twitter üzerinden duyurdular. Bu şekilde yeniden açılan Netflix hesaplarının giriş bilgileri değiştirilerek hesap hırsızları tarafından eBay’den 3 sterlin ücrete satılıyor. 

Netflix hesaplarının satışı ile ilgili açıklama yapan bir eBay sözcüsü, Netflix hesabı satışı yapan böyle hesapların kapatılacağını açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan Netflix de abonelerinin hesaplarının güvenliğinin kendileri için öncelikli olduğunu ve hesaplarında olağandışı etkinlikler farkeden abonelerinin derhal kendilerine ulaşmasını istedi.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/business-50571832
29
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
3
2
1
1