Ninja’nın Twitch’ten Microsoft Mixer’e Geçmesinin Arkasında Yatan Sebep

56
13
8
3
2
Twitch'in önde gelen isimlerinden Ninja'nın Microsoft'un Mixer platformuna geçiş yapması, oyun sektörüne büyük bir damga vurdu. Peki Ninja, neden Mixer'e geçti?

Oyun sektörünün gelişmesiyle birlikte profesyonel oyuncuların birçoğu, canlı yayın platformları üzerinden oynadıkları oyunları yayınlıyorlar. Bu yayınlar üzerinden para da kazanan oyuncular hem kendilerini dünyaya tanıtmış oluyorlar hem de oyun yayıncılığı sektöründeki rekabeti artırıyorlar.

Ninja da canlı yayınlar yaparak hem profesyonelliğini konuşturan hem de para kazanan oyunculardan bir tanesi. Uzun zamandır Twitch üzerinde yayın yapan ünlü oyuncu, geçtiğimiz günlerde bir karar alarak Microsoft'un canlı yayın platformu olan Mixer'le anlaşmaya vardığını ve bundan sonra da Mixer üzerinden yayınlara devam edeceğini duyurdu.

microsoft mixer

Bu durum hem Ninja hem Twitch hem de Mixer için büyük bir öneme sahip. Amazon'un sahip olduğu canlı yayın platformu Twitch, Ninja'nın gidişiyle birlikte çok önemli kalelerinden bir tanesini Microsoft'a kaptırmış oldu. Çünkü Ninja, 14 milyon takipçisiyle birlikte Twitch'e çok ciddi paralar kazandırdı. 

Ninja, gerçekten çok iyi bir oyuncu. Hatta son dönemlerin popüler oyunlarından bir tanesi olan Fortnite'ın en iyilerinden bir tanesi. Bu başarısı ona çok ciddi paralar da kazandırdı. Kendisinin açıklamalarına göre aylık geliri 500 bin dolar seviyelerinde ve bu gelir sponsorluklar, katıldığı etkinlikler ve yayınlardan geliyor. Ancak Ninja, yaptığı açıklamalarda sadece "Fortnite Guy" olarak tanınmak istemediğini, kariyerini Fortnite'ın ötesine taşımak istediğini defalarca dile getirdi. 

Ninja'nın tek istediği bu da değildi. Son dönemlerde yayımlanan veriler, Ninja'nın izleyici kitlesinde azalmanın yaşandığını, bu azalmanın Fortnite'la da ilgili olduğu ifade edildi. Hatta bazı yayıncılar, canlı yayınlar sırasında Ninja'yı geçmeye başladılar. Bu durum Ninja'nın gelirlerini doğrudan etkilemiş oldu.

Microsoft bu hamlesiyle birlikte hem kendi platformunun reklamını yapmayı başarmış oldu hem de çok önemli bir ismi bünyesine katmış oldu. Ninja ise hem düşen gelirlerini egale etmiş hem de kariyerini Fortnite'ın dışına taşıma fırsatı yakalamış oldu. Bu durumun tek kaybedeniyse Twitch oldu. Ninja'nın Mixer'e geçmesinin etkilerinin neler olacağını ise ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/ninja-leaving-twitch-brilliant-move-2019-8
56
13
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
56
13
8
3
2