Popüler Twitch Yayıncısı Ninja, Twitch'ten Mixer'a Geçtiğini Duyurdu

50
12
6
3
1
Popüler Twitch Yayıncısı Ninja, Twitch'ten Mixer'a Geçtiğini Duyurdu
Twitch’in en popüler yayıncılarından bir tanesi hatta birincisi olan Ninja, yayıncılık dünyasında taşları yerinden oynatacak bir hamleye imza attı ve kalıcı olarak Microsoft’un yayın platformu olan Mixer’a geçiş yaptığını duyurdu. Ninja’nın duyurusu sonrası Mixer hesabının görüntülenmesi 120 bine ulaştı.

Günümüzün popüler canlı video yayın platformlarından olan Twitch’in en popüler yayıncılarından bir tanesi olan Tyler “Ninja” Blevins, resmî Twitter hesabı üzerinden bir duyuru yaptı. Bir video yayınlayan Ninja, bundan sonra Windows’un platformu olan Mixer’a özel yayın yapacağını duyurdu.

Fortnite ve Drake’in de yardımlarıyla geçtiğimiz birkaç sene içerisinde yıldızı parlayan Ninja, yaptığı açıklamada gerçekleştirdiği bu hamlenin sebebinin köklerine geri dönmek olduğunu söyledi. 14,7 milyon takipçisi bulunan ünlü yayıncı, kendisiyle birlikte takipçilerinin de bu değişikliğe ayak uydurmasını bekliyor. Tabii bunu Microsoft’un da umduğunu söylemek gerekiyor.

Ninja’nın yaptığı bu geçiş, yayıncılık dünyasındaki en büyük hamlelerden bir tanesi. Twitch’te 10 binlerce izleyiciye eş zamanlı yayın yapan ünlü yayıncı, platformdaki izleyici rekorunu da kırmıştı. Yayıncının tüm takipçileri ve aboneleri, muhtemelen direkt olarak Mixer’a geçmeyecektir. Ayrıca Ninja’nın Mixer ile yaptığı bu özel ortaklığın finansal detayları da net olarak bilinmiyor.

Ninja, yayınladığı açıklamasında “Kariyerimdeki bir sonraki adımı atmak, oyun endüstrisindeki büyük hedefleri başarmak için Mixer, bana başarı ve fırsatlar arasında harika bir denge sunacak. Bir oyuncu olarak köklerim Halo’ya kadar uzanıyor. Dolayısıyla Microsoft ile birlikte çalışmak ve Mixer’a gelmek, doğal bir adım gibi hissettirdi. Oyunculuktaki o harika anları yakalamak, galibiyetleri (ve mağlubiyetleri) paylaşmak, hepimizin gurur duyacağı topluluk odaklı bir çevre... İşte bu yüzden buradayım.” dedi.

Ninja’nın yeni evindeki ilk yayını cuma günü gerçekleşecek ve sınırlı bir süre için hayranlar, reklamsız seyir sağlayan ücretsiz abonelikler alabilecekler. Takipçilerinin ne kadarı Twitch’i bırakıp Mixer’a kalıcı olarak geçecek henüz belli değil ancak kendisinin Mixer hesabı şimdiden 120 bin görüntülenmeye ulaştı bile.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/01/ninja-twitch-mixer-fortnite/
50
12
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
50
12
6
3
1