Note 7'yi Yasaklayan Yasaklayana: Birçok Havayolu Firmasından Note 7'ye Ambargo!

0
0
0
0
0
ABD Havacılık dairesi tarafından yasaklanan Note 7’ye şimdi de havayolu şirketleri birer birer yasak koyuyor.

Gün geçtikçe artış gösteren Note 7 patlamaları yalnızca güvenlik sorunları yaşatmadı. Uçakların rötar yapmasına, resmi soruşturmalar açılmasına da sebep oldu. ABD Havacılık dairesi tarafından yasaklanan Note 7’ye şimdi de havayolu şirketleri birer birer yasak koyuyor. Avustralya, Asya ve Avrupa’da birçok şirket uçuşlarda bu telefonun yasak olduğu açıklamasını yaptı bile.


Air Berlin, “Bizim için en önemli öncelik güvenliktir. Bu yüzden Note 7 cihazlar uçuşlarımızda yasaklanmıştır.” açıklamasında bulundu. Diğer bir Alman havayolu şirketi Lufthansa ise benzer bir yasağı koymayı düşündüklerini açıkladı.

Singapur Havayolları,Facebook sayfasından “Galaxy Note 7 akıllı telefonların 16 Ekimden itibaren uçağın içinde veya valizde taşınmasına  yasak konulmuştur” duyurusunda bulundu.

Avustralya’da Virgin, Tiger ve Qantas firmaları da yasağa katıldı. Qantas firması diğer Samsung cihazların yasaktan etkilenmeyeceğini belirtti. Samsung, geçtiğimiz Eylül; Galaxy Note 7’nin üretimini durdurmuş ve piyasadaki 2.5 milyon akıllı telefonu batarya patlaması şikayeti üzerine geri alma kararı vermişti. 

Ülkemizde ise Türk Hava Yolları, Pegasus, Sun Express, Anadolu Jet, Onur Air vb havayolları firmalarında herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak uçuşta kapalı olması gerektiğine dair uyarı yapılıyor. Söz konusu uyarıyı da aşağıdan görebilirsiniz;

Kaynak : http://mashable.com/2016/10/17/samsung-galaxy-note7-ban/#3xwMJFf.4aqG
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0