Nvidia, 2019 Model 'Shield Tv'lerini Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

13
2
1
1
0
Nvidia bugün, yenilediği Shield Tv modellerini piyasaya sürdü. ABD ve Kanada pazarına giren ürünler, tüketicilerin her türlü multimedya ihtiyacını karşılayacak şekilde geliştirilmiş durumda.

ABD merkezli teknoloji devlerinden Nvidia, çoğu zaman karşımıza yapay zeka teknolojileri veya ekran kartları ile çıkıyor. Ancak şirket bu kez, yenilediği ve versiyon sayısını ikiye çıkarttığı "Shield Tv" ürünü ile karşımızda. Nvidia'nın yapay zekanın tüm nimetlerinden faydalanan yeni multimedya cihazı "Shield Tv Pro 2019" ve "Shield Tv 2019" olarak isimlendiriliyor.

Nvidia'nın yenilemiş olduğu yeni Shield Tv'leri, şirketin en güçlü işlemcilerinden olan "Tegra X1+"a sahip. Bu işlemci ve beraberindeki yonga kümesi Nvidia Shield'ın eski sürümüne oranla yüzde 25 daha yüksek performans anlamına geliyor. Ayrıca Nvidia'nın yeni oyuncakları tüketicilere, Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi dünyanın en popüler ses teknolojilerini de sunuyor.

Nvidia Shield Tv

Nvidia'nın Shield Tv 2019 modeli daha çok el fenerine benziyor. Dairesel yapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu model 2 GB RAM ve 8 GB depolama alanıyla birlikte sunuluyor. Ayrıca bu ürünün sahip olduğu microSD desteği, tüketicilerin verilerini doğrudan aktarabilmelerine yardımcı oluyor. Nvidia Shield Tv 2019 tüketicilere 4K çözünürlüğündeki görüntüleri HDR teknolojisi aracılığıyla sunuyor.

Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac ve HDMI gibi portları bulunan ayrıca yenilenmiş bir Shield Tv kumandasına sahip olan ve yapay zeka ile de güçlendirilen Nvidia'nın Shield Tv 2019 modelinin fiyatı ise 149.99 dolar (yaklaşık 860 TL + vergiler) olarak belirlenmiş durumda.

Nvidia Shield Tv

Nvidia'nın biraz daha gelişmiş multimedya merkezi olan Shield Tv Pro ise tüketicilere 4K çözünürlüğünde videolar sunabiliyor ve Nvidia GeForce Now teknolojisine sahip. 3 GB RAM ve 16 GB depolama alanı sunan Nvidia Shield Tv Pro; USB bellek, klavye ve fare gibi çevre birimleri ekleyebilmek ayrıca ürünün şarj cihazı olarak kullanılmasını sağlayacak 2 adet USB 3.0 ile birlikte geliyor. 

Nvidia Shield Tv Pro'nun kumandası da tıpkı diğer versiyon gibi değiştirilmiş durumda. Bu uzaktan kumanda da dahili bir mikrofon bulunuyor ve bu mikrofon, Google Asistan ile iletişimi büyük bir kolaylık ile sağlıyor. Nvidia'nın bu versiyon için belirlemiş olduğu fiyat ise 199.99 dolar (yaklaşık 1.150 TL + vergiler).

Tüm bu özellikleriyle birlikte duyurulan Nvidia Shield Tv'ler bugün itibarıyla ABD ve Kanada pazarındaki, önümüzdeki aylar itibarıyla da Avustralya ve Yeni Zelanda pazarındaki yerini alacak. Ürünün Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/nvidia-shield-tv-2019-shield-tv-pro-official-android-tv-ai-upscaling-new-remote-28597513/
13
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
1
0