OnePlus 5 Modellerinde Yaşanan "Uygulama Bildirimi" Probleminin Nedeni ve Çözümü

7
3
1
1
0
Eğer bir OnePlus 5 kullanıcısıysanız ve bildirimler sizin için önem arz ediyorsa, son zamanlarda bazı eksiklikler hissediyor olabilirsiniz. Çünkü OnePlus 5 modellerinde uygulama bildirimleriyle ilgili yeni bir sorun yaşanıyor. Bildirimlerin eksik gelmesi ya da hiç gelmemesiyle alakalı olan bu yeni problemin çözümü ise haberimizin devamında.

OnePlus 5 kullanıcılarından birisi, açık tutulan bildirimler ekrana gelmeyince bu sorunu düzeltmek için ilgili uygulamaları telefonundan kaldırmış, yeniden yüklemiş ve hatta uygulamaların ön bellek dosyalarını bile temizlemiş fakat bir türlü başarılı olamamış. Uzun uğraşlar sonucu bu sorunu derinlere gizlemiş ufak bir ayar ile çözebilen kullanıcı, deneyimini ve çözüm yöntemini diğer kullanıcılara aktardı.

Android cihazlarda, 6.0 Marshmallow sürümünden itibaren pil tasarrufu hakkında bazı ufak tefek değişikliklere tanık olduk. Son olarak cihazımızda enerji tüketen uygulamaları tek tek optimize etmeye izin veren bu işletim sistemi, bahsi geçen konularda bazı hatalara neden olabiliyor. Aslında hata değil de otomatik kapatılan özellikler desek pek yanlış olmaz. Kullanıcılar ise bu düzeltmeleri ve özelleştirmeleri işletim sisteminin “Pil Optimizasyonu” menüsünden normal koşullarda değiştirebiliyorlardı. Fakat OnePlus cihazlarda bulunan OxygenOS bu konuda bazı farklar içeriyor.

Standart Android cihazlardan daha farklı olan bu sürüm ile bildirim ayarlarını aşağıdaki yolu izleyerek düzenleyebilirsiniz.

Android ayarlarından pil menüsüne gidin,

Pil menüsünden uygulamayı seçin,

Ekranın sağ üst köşesinden bulunan üst üste üç nokta ile simgelenmiş butonu tıklayın, buradan “Gelişmiş Optimizasyon” menüsüne geçin,

Bu özelliği aktif ettiğiniz zaman ekranda “Bazı uygulamalar yeniden açılıncaya kadar bildirimleri alamayabilir” şeklinde bir uyarı gelecek. Bu ayarı yukarıda gösterildiği şekilde kapalı konuma getirin. Yani “Gelişmiş Optimizasyon” özelliği devre dışı durmalı. Böylece bildirimleri almaya başlayacaksınız. Normalde bu ayar varsayılan şekilde aktif konumda bulunduğundan, sonradan pasif hale getirmeniz gerekebiliyor.

Bu ayarı devre dışı bıraktıktan sonra pil ömrünüz biraz azalabilir. Fakat önemli uygulamalardan gelecek olan bildirimlerin kapalı halde durması ve sizleri haberdar etmemesi daha büyük zararlara yol açabileceğinden, batarya ömründen biraz feda etmek mantıksız sayılmaz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/missing-notifications-oneplus-880616/
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0