Patlama Olaylarından Sonra Samsung’un Telefonlarını Almaya Devam Eder misiniz? [ANKET]

0
0
0
0
0
Patlama Olaylarından Sonra Samsung’un Telefonlarını Almaya Devam Eder misiniz? [ANKET]
Samsung her ne kadar müşterilerinden özür dilese de prestij kaybı yaşadığı bir gerçek. Peki siz bundan sonra bir Samsung telefon alır mıydınız?

Bu sabah paylaştığımız haberimizde, Samsung Mobile Başkanı Dong-Jin Koh’un basının karşısına geçerek herkesten özür dilediğini aktarmıştık. Uzak Doğu ülkelerine has kültürel bir davranış sergileyen Koh, eğilerek en içten özür dileklerinin kabul edilmesini istemişti. Kağıt üzerinde bu davranışın takdir edilesi olduğu bir gerçek, fakat olaya kullanıcı gözüyle baktığımızda bu özrün yeri nerede kalıyor?

Şöyle bir geçmişe doğru gittiğimizde, Samsung’un Galaxy Note 7’ler dışında geri çağırdığı başka ürünleri de bulunuyor. Bunların hangi ürünler ve kaçar adet olduğuna yıl yıl olacak şekilde bakalım:

2003: ABD’de 184 bin mikrodalga fırın
2007: Yangın riskine karşılık 20 bin çamaşır makinesi
2009: Güney Kore’de 20 bin buzdolabı
2009: Şok tehlikesine karşılık ABD’de 43 bin mikrodalga fırın
2011: Yine maddi hasara ve yaralanma riski taşıdığı gerekçesiyle -sayısı belli olmayan- ABD’de üstten yüklemeli çamaşır makineleri

Peki buradan nasıl bir sonuç çıkarmamız gerekiyor? Samsung, acaba bazı üretim aşamasında oluşan sorunları önleyecek ‘ürünlerin test edilme işlemleri’ni gözardı mı ediyor? Yoksa birkaç göstermelik test yaparak fazla vakit kaybetmek mi istemiyor? Tabii bu sorular tartışmaya açık, fakat başka bir açıklaması da yokmuş gibi geliyor bize.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0