PS5 Kontrolcüsü DualSense'in Sahip Olacağı Bomba Özellik: Kimin Tuttuğunu Bilecek

68
21
12
5
2
PlayStation 5'in kontrol cihazı DualSense'in yeni bir özelliği ortaya çıktı. Sony'nin aldığı bir patentle ortaya çıkan bu özellik, cihazın kim tarafından tutulduğunu anlayabileceğini ortaya koyuyor. Oyuncular bu sayede, kendi oyun ilerlemeleri ve PlayStation kullanıcı profillerini diğer kullanıcılardan gizleyebilecekler.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin yaklaşmakta olan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için geri sayım sürüyor. Oyuncuların heyecanla bekledikleri konsol, sahip olacağı benzersiz özellikleriyle kullanıcıları kendine hayran bırakmayı başarıyor. Şimdiyse PlayStation 5'in kontrolcüsü DualSense ile ilgili yeni bir patent ortaya çıktı. Bu patent, cihazın etkileyici bir özelliğini gözler önüne seriyor.

Sony Interactive Entertainment'in şubat ayında aldığı yeni bir patent, şu günlerde ortaya çıktı. Patente göre DualSense, onu kimin kullandığını bilebilecek. Bu özellik, Sony'nin PlayStation 5'le kullanıcı güvenliği ve gizliliğini artırmak istemesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi DualSense'in bu özelliğine biraz daha yakından bakalım.

DualSense

Patentte yer alan bilgilere göre DualSense, bir veya birden çok sayıda özel sensöre sahip olacak. Bu sensörler, denetleyiciyi tutan oyuncunun tanınabilmesini sağlayacak. Yani PlayStation 5, size ait kumandayla doğrudan sizin PlayStation 5 hesabınıza erişilmesini sağlayacak. Görünüşe göre bu özellik sayesinde bir oyuncu, kendi oyun ilerlemelerini ve kendisine ait kullanıcı profilini, konsolu kullanan diğer kişilerden koruyabilmiş olacak.

Sony'nin DualSense için aldığı bu patentin etkileyici olduğu aşikar. Ancak Sony, aldığı bu patentte özelliğin nasıl kullanılabileceğine açıkça değinmiyor. Şirket sadece, DualSense'in telemetri verilerini PlayStation 5'e ileteceğini ve bu sayede de kumandanın hangi oyuncuda olduğunun anlaşılabileceğini söylüyor. Yine de bu patentle ilgili olarak son sözün Sony tarafından söylenmesini beklemek gerekiyor.

Kaynak : https://gamerant.com/ps5-dualsense-sign-in-automatically-patent/
68
21
12
5
2
Emoji İle Tepki Ver
68
21
12
5
2