Robot Sophia, İkinci Dili Olan Amharcayı Konuşamadı

56
7
4
3
3
Etiyopya'da bir teknoloji fuarında Amharca konuşması için programlanan Sophia, teknik bir sorun sebebiyle ikinci dili olarak lanse edilen Amharca'yı konuşamadı.

Geçtiğimiz günlerde insansı robotların ve gelişmiş yapay zekanın günümüzdeki en popüler temsilcisi Sophia’nın Etiyopya’nın resmi dili olan Amharcayı öğrenmeye son derece hevesli olduğunu sizlere duyurmuştuk. Dünya genelinde geziler yaptırılarak adeta bir dünya vatandaşı haline getirilen Sophia’nın son durağı olan Etiyopya için programlanarak, Amharcayı konuşabilen ilk robot olması planlanıyordu.

Maaleseftir ki Sophia, teknik bir sorun nedeni ile Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirilen fuarda kendinden bekleneni veremedi. Bilişim ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nın ilk gününde yoğun ilgi ile karşılaşan, yöresel giysiler giydirilerek halk ile kaynaştırılan Sophia’nın ilk gün neticesinde Amharca konuşamaması hayal kırıklığı yaratsa da uzmanlar son derece iddialı.

Uzmanların iddiasına göre Sophia, yarın itibariyle Amharcayı son derece akıcı bir şekilde konuşabilecek. Robotu Etiyopya’ya getiren sponsor şirket Ethio Telecom İletişim Direktörü Abdurrahim Ahmed yaptığı açıklamada, Sophia’nın Etiyopya’yı daha sık ziyaret edeceğini ve kendisine yakın zamanda bir Etiyopyalı ismi de verileceğini duyurdu. Yasal anlamda bir birey olarak sayılan Sophia, Suudi Arabistan vatandaşlığı almış ve dünyanın ilk yasal kişiliğe sahip robotu olarak tarihe adını yazdırmıştı.

56
7
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
56
7
4
3
3