Samsung, Galaxy A Serisinin Kameralarında Büyük Değişiklikler Yapacak

37
4
3
2
1
Kaliteli orta segment telefonlar düşünüldüğünde akla ilk gelen firmalardan ilki, belki Samsung olmayabilir ancak şirket, 2020 yılında çıkaracağı A serisinin kameralarında yapacağı büyük değişiklikler ile birlikte bu algıyı tamamen değiştirebilir.

Ortaya çıkan görüntülere göre Galaxy A Series 2020’in kameralarında büyük değişiklikler yaşanacak. Aralarında en çok merak uyandıran ise Galaxy A91 olacak gibi duruyor. Cihaz, Samsung tarafından duyurulan yeni 108 megapiksellik bir ana kameraya sahip olacak. Buna ek olarak 16 MP’lik geniş sensör, 12 MP’lik telefoto ve Time of Flight (ToF) sensöre sahip olacak. Ayrıca 5x optik yakınlaştırma da bulunacak. Gelin diğer detaylara yakından bakalım.

Galaxy A Serisi, hangi cihazda nasıl bir kamera kurulumu sunacak?

Samsung Galaxy A serisi

Galaxy A91’in yanı sıra Galaxy A71 ve Galaxy A81 de ToF sensörlere sahip olacak. Galaxy A81’de 64 MP ana sensör, 16 MP geniş açılı sensör, 12 MP telefoto ve ToF bulunacak. Ayrıca 2x ya da 5x optik yakınlaştırma özelliği de yer alacak. Galaxy A71 ise 48 MP ana sensöre, 12 MP’lik geniş açılı ve telefoto lensine, ToF’a ve 2x optik yakınlaştırmaya sahip olacak.

Alt segment A serisi cihazlarda da üç adet arka kamera yer alacak. Galaxy A21; 13 MP ana sensöre, 8 MP geniş açıya ve 5 MP derinlik sensörüne sahip olacak. Oldukça benzer özelliklerle gelecek olan Galaxy A31 ve Galaxy A41’de ana sensörler sırasıyla 16 MP ve 24 MP değerinde olacak.

ToF sensörlerin bazı üst segment Galaxy A serisi akıllı telefonlarda yer alacak olması, oldukça şaşırtıcı çünkü bu zamana kadar bu sensörler sadece üst düzey cihazlarda kullanılmıştı ki hatta Galaxy Note10 da dahi ToF sensörü bulunmuyordu. Tabii bu, ToF sensörlerin artık ana akım olmaya başladıklarını ve birkaç sene içerisinde orta segment telefonlarda dahi bu sensörü görebileceğimiz anlamına geliyor.

Samsung’un strateji değişikliği:

Samsung, son yıllarda orta ve alt segmentteki akıllı telefonlarına uyguladığı stratejide değişikliğe gitmiş gibi gözüküyor. Amiral gemisi ve üst segment cihazların pazarlarındaki daralma ve rakiplerinin ucuz telefonlarla kâr marjını artırması, Samsung’a da bazı işaretler yollamış olacak ki Galaxy A91 gibi üst segment telefonların kamera özelliklerine sahip bir cihazı orta segment serisinden çıkartıyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/08/samsung-galaxy-a-2020-series-camera-upgrades.html
37
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
3
2
1