Samsung'un 3'e Katlanan Telefonu Galaxy Fold Z'nin İlginç Ötesi Konsept Tasarımı

26
5
4
1
0
Katlanabilir telefonlarla yıldızı barışmayan Samsung'un geçtiğimiz hafta ortaya çıkan patent dosyalarının ardından telefonların renderları hazırlandı. LetsGoDigital ekibinin Forbes için hazırladığı renderlar, patentlerde tarif edilen cihazın nasıl bir katlanabilir telefon olacağını ortaya koydu.

Samsung, Galaxy Fold'u tanıttıktan sonra cihazın ön sipariş dönemi son derece sancılı geçmişti. Katlanabilir telefonunda birçok donanımsal sorun çeken Samsung, en nihayetinde telefonlarını piyasadan çekmek zorunda kalmış, bunun yanı sıra yeni bir çıkış tarihini de paylaşmamıştı.

Samsung'un katlanabilir telefonu hakkında birçok bilgi ortaya çıktı. Yakın zamanda telefonun tekrardan duyurulacağına dair ortaya çıkan bilgilerin hiçbiri, doğruluklarını ispat etme konusunda şu ana kadar başarılı bir davranışta bulunmadı. Katlanabilir telefonun üzerine çalıştığını belirten Samsung'dan başka bir cihaz görüntüsü ortaya çıktı.

galaxy fold

Samsung ekibinin katlanabilir telefonlar hakkında hâlâ birçok fikrinin olduğunu kanıtlar nitelikteki bir görsel, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Geçtiğimiz hafta 'Z' şeklinde katlanabilen bir telefonun patent dosyasının ortaya çıkmasıyla birlikte açıldığı zaman tam bir tablet görünümü veren bir telefonla karşılaşmıştık.

LetsGoDigital ekibi, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan patent dosyasını inceleyerek şu anda Galaxy Fold Z olarak adlandırılan bir Samsung katlanabilir telefonun renderlarını oluşturdu. Telefon, ilk bakışta bile kullanıcıları kendine bağlayacak cinsten oldu.

galaxy fold z

Katlanabilir akıllı telefonların en büyük özellikleri, katlı olduklarında standart bir akıllı telefon boyutlarında, açıldıklarında ise neredeyse tablet boyutunda olmaları. Galaxy Fold Z olarak isimlendirileceği düşünülen cihaz ise işi biraz daha büyüterek açıldığında katlı haline göre 3 kat büyük bir ekran sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra mobil oyunculuğa olan ilginin de artmasıyla birlikte ekranları büyük cihazların çok daha fazla öne çıktığı görülebiliyor. Bu tasarıma sahip bir cihazın ortaya çıkmasıyla birlikte mobil oyunlara ve oyunculuğa ilgili kullanıcıların da bu telefonu odak noktası yapacağını söyleyebiliriz.

samsung

Tabii ki her patent haberinde ısrarla söylediğimiz gibi patent dosyalarında görünen telefonlar, firmaların fikirlerini yansıtan kağıtlar olarak biliniyor. Burada yer alan planların hayata geçme olasılığı bulunsa da gün yüzünü görmeme ihtimalleri de mevcut.

Telefonun bir patentten ibaret olmasını bir kenara bırakacak olursak Samsung'un bu seneki Galaxy Fold deneyimi sırasında aldığı yaralarla birlikte bu telefonun teknik detaylarının ve donanımının altından kalkması da oldukça zor görünüyor. Tek bir şekilde katlanabilen telefonunu yaparken ciddi sorunlarla karşılaşan Samsung'un iki yöne katlanabilen bir telefonu ortaya koyması hem çok zor hem de çok masraflı bir uğraş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/ewanspence/2019/08/14/samsung-galaxy-fold-double-z-new-leak-rumor-render-image-picture/#54b623aef82b
26
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
4
1
0