Samsung Galaxy A90, Bluetooth Sertifikasını Aldı

29
6
0
0
0
Samsung’un bir süre önce Geekbench’te karışımıza çıkan A90 5G modeli, yavaş yavaş gerekli izinleri toplamaya başladı. Son olarak Bluetooth SIG’den (Özel İlgi Grubu) gerekli izinleri alan firmanın telefonu yakın zamanda piyasaya sürmesi bekleniyor.

Samsung bu yıl piyasaya bol miktarda yeni akıllı cihaz sürmüş olsa da pek hız kesecek gibi gözükmüyor. Firmanın 5G teknolojisi destekleyen modellerinden olan Galaxy A90 5G’yi yakın zamanda tanıtımlarda ve mağazalarda görebiliriz.

Telefonu ilk olarak Geekbench’te görmemizin ardından Samsung, Wi-Fi alliance adlı kurumdan kablosuz bağlantı izinlerini almıştı. Şimdi de Bluetooth SIG’den Bluetooth teknolojisini kullanmak için gerekli kayıtları yaptırıp izinleri aldılar.

Samsung Galaxy A90’ın İki Varyantı Olacak

samsung-galaxy-a90

Normal şartlar altında bu izinler genelde en son olarak alınan izinler arasında yer alıyor. Zira cihazın üretim sürecinin tamamlanmaya yaklaşması ile birlikte ortaya çıkıyorlar. Bluetooth SIG için alınan izinlerde iki farklı cihaz göze çarpıyor. Model numaralarına baktığımız zaman karşımıza SM-A908N ve SM-A908B olarak iki farklı model çıkıyor. Bu modellerden biri standart 4G bağlantıya sahip A90 varyantı olacak. Diğer modelde ise 5G bağlantı desteği de bulunacak. Bu detay dışında ne yazık ki bu ilanlardan anladığımız tek şey cihazlarda Bluetooth 5.0 bağlantı bulunacağı oluyor.

Listelemelerin yakın zamanda yapılmış olmasıyla beraber yeni telefonların da yakın zamanda piyasaya çıkmasına yönelik beklentiler artmış durumda.

Samsung Galaxy A90 Özellikleri

samsung-galaxy-a90-özellikleri

Samsung Galaxy A90’ın özellikleri henüz resmi olarak bilinmese de telefonun Snapdragon 855 işlemciye ve 6 GB RAM’e sahip olacağı biliniyor. Telefonun 4G ve 5G modelleri, RAM açısından ufak farklılıklara sahip olabilir.

Söylentilere göre iki varyantın kamera sistemleri de farklı olacak. 5G’li modelde 48 MP + 12 Mp + 5 MP’li bir arka kamera sistemi kullanılacak. 4G’li kardeşinde ise 48 MP + 8 MP + 5 MP dizilim bulunacak. Bu fark çok da önemli bir fark değil. Cihazların 6.7 inçlik Infinity-U Süper AMOLED ekranları da FHD+ çözünürlüğe sahip olacak.

Samsung Galaxy A90’ın hangi ülkelerde ve hangi fiyattan piyasaya çıkacağı ise henüz kesin olarak bilinmiyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a90_5g_gets_bluetooth_certification-news-38617.php
29
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
6
0
0
0