Samsung Galaxy Note10'un Çerçevesi Alüminyum Çıktı

38
14
13
5
2
Samsung, YouTube üzerinde yayınladığı yeni videosunda Galaxy Note10’un paslanmaz çelikten ince çerçevesini gösteriyordu. Telefonun çerçevesi paslanmaz çelik değil, alüminyumdan yapılma.

Zaman zaman firmaların yanlış bilgilendirme yapmaları normaldir. Bazı detaylar gözden kaçabilir ancak bunlar genelde ufak detaylardır ve daha sonra düzeltilirler. Samsung ise telefonunu hangi maddeden yaptığı konusunda pazarlama departmanına giden yanlış bilgiyi düzeltmediği için bu hata bütün reklam kampanyalarında karşımıza çıktı.

Samsung, kendi internet sitesinden youTube reklamlarına kadar her yerde telefonun paslanmaz çelik çerçevesi olduğunu, hatta cam ile paslanmaz çeliğin kusursuz şekilde kaynaklanabildiğini söyledi. Yine de firma, Unpacked adlı tanıtım etkinliğinde telefonun imalatında kullandıkları malzemeleri isimlendirmekten kaçındı.

samsung-galaxy-note10

Bu durumun sebebi ise Galaxy Note10’un aslında alüminyumdan yapılmış bir çerçeveye sahip olmasıydı. Böyle bir hatanın firmanın gözünden –hem de iki defa- nasıl kaçtığı ise büyük bir merak konusu. Samsung’un ilk çalışmalara başladığında paslanmaz çelik kullanmayı düşünmüş olması ihtimali bu hataların olası nedeni olarak gözüküyor. Daha sonraki süreçlerde firma çalışanları arasındaki iletişimde yaşanan aksaklıklar, revizyonların zamanında ulaşmasına engel olmuş olabilir. 

Samsung, yaptığı düzeltmelerin ve güncellemelerin ardından reklam materyallerini tekrar yükledi. Yenilenen videoda paslanmaz çelikten hiç bahsedilmediği göze çarpıyor.

samsung-galaxy-note10-kutu

Alüminyum belki kulağa paslanmaz çelik kadar sağlam ve lüks bir malzeme gibi gelmiyor ancak çok daha zor çiziliyor ve daha uzun süre yeni gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-note-10-aluminum-stainless-steel-1017880/
38
14
13
5
2
Emoji İle Tepki Ver
38
14
13
5
2