Samsung Galaxy Book S Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

29
4
3
2
1
Samsung’un tablet ve dizüstü bilgisayar hibriti serisi Galaxy Book, bugün düzenlenen lansmanda yeni bir üye kazandı. Galaxy Book S, amiral gemisi Galaxy Note10’da bulunan dokunmatik kalemin aynısına sahip özel bir cihaz. Samsung’un taşınabilir bilgisayar rekabetini alevlendirecek yeni ürününü etkinlik alanından bildiriyoruz.

New York’taki Galaxy Unpacked etkinliğiyle eş zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikten bildiriyoruz. Samsung, yılın ikinci Unpacked etkinliğinde pek çok sembol ürününü tanıttı. Galaxy Note10’un başrolde olduğu etkinlikte, dizüstü-tablet hibriti Galaxy Book S de karşımıza çıktı.

Galaxy Book S, firmanın geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Galaxy Book 2’nin yeni versiyonu olarak karşımızdaydı. Cihazın bulunduğu sınıf, Microsoft Surface serisi gibi hücresel bağlantıya sahip kişisel bilgisayarlar. Hafif ve harici olarak kalemiyle tablet, klavyesiyle bilgisayar olarak kullanılabiliyor. 

Galaxy Book S, standart tabletlere kıyasla son derece yüksek bir ekran gövde oranına sahip. İnce çerçeveleriyle harici olarak tablet ihtiyacını karşılarken, kaliteli bir ekran deneyimi sunmaya odaklanmış bir ürün. Harici olarak klavyesiyle birlikte görünüm açısından bir dizüstünden farkı yok.

Galaxy Book S’in dikkat çeken yönleri ve tasarımı:

galaxy book s

Samsung’un Galaxy Note10’da kaldırdığı 3.5 milimetre kulaklık girişi, Galaxy Book S’de kendisine yer buluyor. Bunun dışında cihaz, akıllı telefonların son standardı olan USB-C bağlantısına sahip. Yani hızlı şarj, hızlı veri aktarımı ve çoklu uyumluluk söz konusu. 

Cihazda bir adet mikrofon girişi bulunuyor. Bu mikrofon hem sesli görüşmelere hem de sesli asistanlara erişim sağlıyor. Asistan demişken Samsung’un büyük ısrarla sunmaya devam ettiği Bixby, Galaxy Book S’ ile birlikte, ülkemizde hâlâ kullanılmayan Cortana’ya rakip olarak geliyor.

galaxy book s

Sony’nin kişisel bilgisayar sınıfında efsaneleşen Vaio serisindeki tasarım çizgileri, Galaxy Book S’in modern hatları içerisine yedirilmiş durumda. Geçmişe göz kırpan bu dizayn, yaşı yüksek kullanıcıları da yeni teknolojilere çağırıyor. Zira hâlâ hibrit cihazları talep eden kişi sayısı çok çok az. 

Samsung’un klavye dizaynında eski MacBook standartlarına göz kırptığını görüyoruz. İnce, düz ve dörtgen şekilde son derece basit görünen klavye tuşları, yazı işlerinde kullanıcıların başını ağrıtmaz. Umarız Apple’ın yeni MacBook klavyelerinde yaptığı hatalar Galaxy Book’un devamı için sorun yaratmaz. 

Galaxy Book S ekranı:

galaxy book s

 

Galaxy Book S, akıllı telefonlarda bulunan işlemci yongası Snapdragon 8cz ile çalışıyor:

Son yıllarda mobil işlemcilerin ciddi şekilde güç kazanması, onları akıllı telefonlardan daha farklı cihazlarda da göreceğimize en güzel işaretti.

Mobil işlemcileri kişisel bilgisayarlarda kullanmanın getirdiği bir diğer önemli avantaj ise hücresel veri. Galaxy Book S, tıpkı bir telefon gibi sesli aramalara, SMS gönderimine ve elbette tek başına mobil internet kullanımına uygun. 

5G devriminin kapıda olduğunu düşünürsek, özerk internet bağlantısına sahip kişisel bilgisayarların, Galaxy Book S gibi cihazlarla yaygınlaşacağını da görebiliriz. 5G, 

Windows ve Samsung’un Galaxy Book S'teki güçbirliği:

Galaxy Book S, Microsoft’un Surface Book serisine rakip ama yine de Windows 10 kullanıyor. Akıllı telefonlar konusunda Google ile ortaklığını sürdüren Samsung, kişisel bilgisayarlar konusunda tarafını Windows 10’dan yana kullanıyor. 

Windows 10, son yıllarda aldığı güncelleştirmelerle, mobil alana hibrit cihazlar üzerinden yayılacağını zaten belli etmişti. Galaxy Book S, bu açıdan bakıldığında hem rakip hem de Microsoft’un en büyük dostu. Bulut tabanlı deneyimlerin ön plana çıkacağı yeni nesil işletim sistemleri de vakti geldiğinde Galaxy Book S gibi cihazlarda kullanılabilecek.

Galaxy Book S teknik özellikleri:

  • Ekran: 13 inç, 1920x1080 Full HD, TFT, 10 ayrı nokta çoklu-dokunmatik
  • Yonga seti: Qualcomm Snapdragon 8cz 7nm 64-bit Octa-core işlemci (Max. 2,84 GHz + 1,8GHz)
  • Ön kamera: 720p HD
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 256 GB / 512 GB
  • MicroSD: 1 TB'a kadar destekli
  • Bağlantı: LTE Cat.18, Type-C, Nano SIM, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5GHz), Bluetooth v5.0, GPS
  • Batarya: 42Wh, 23 saat dayanıyor 
  • Suya ve toza dayanıklılık: 
  • Ses: AKG stereo hoparlör, Dolby Atmos
  • Ağırlık: 0,99 kg
  • Sensörler: Parmak izi sensörü, klavye arka ışık sensörü
  • İşletim sistemi: Windows 10 Home/Pro
  • Windows Hello: Var

galaxy book s

Galaxy Book S fiyatı ve satış tarihi:

Galaxy Book S'in fiyatı 999 dolar olarak açıklandı. Cihaz Türkiye'de Ekim ayından itibaren satışta olacak. Galaxy Book S hakkında daha detaylı içerikleri ve en güncel haberleri sunmaya devam edeceğiz.

Gelişmelerden daha hızlı haberdar olmak için Webtekno mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz:

29
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
2
1