Samsung, Galaxy J Serisiyle Galaxy A Serisinin Birleştiğini Resmen Onayladı

20
11
7
1
1
Samsung Malezya tarafından YouTube'da paylaşılan bir video, Galaxy J serisi ile Galaxy A serisinin birleştiğini resmi olarak onaylamış oldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon pazarının hala en büyük oyuncusu konumunda bulunuyor ancak bu unvanının son birkaç yıl içinde ciddi şekilde sarsılmaya başladığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Dünyanın en büyük iki akıllı telefon pazarı olan Çin ve Hindistan’da Huawei, Oppo, Xiaomi gibi şirketler, orta ve giriş segmentte Samsung’un pazar payını artırmasına engel oluyor. Ayrıca Türkiye gibi Samsung’un açık ara hakim marka olduğu pazarlarda dahi Huawei’nin pazar payı ciddi şekilde artış gösteriyor.

Giriş ve orta segmenti Çinli rakiplerine bırakmak istemeyen Samsung, 2019 yılı itibarıyla bu segmentlere ciddi bir atak gerçekleştirmiş durumda. Galaxy M serisi akıllı telefonlar giriş segmentine oldukça rekabetçi fiyat ve özelliklerle giriş yaparken; 2019 model Galaxy A serisi ise amiral gemisi segmentine ait bazı özellikleri oldukça uygun fiyatlı olarak orta segmente taşıyor. Peki bu güne kadar Samsung’un giriş-orta seviyede popüler telefon serilerinden olan Galaxy J serisi nereye kayboldu?

2 Nisan tarihinde Samsung Malezya YouTube kanalı tarafından yayınlanan Galaxy A30 ve Galaxy A50 tanıtım videoları, Güney Koreli şirketin Galaxy J serisi ile Galaxy A serisini birleştirdiğini gösteriyor. Video, cihazların damla çentikli tasarım, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı, üçlü arka kamera kurulumu gibi özelliklerine odaklanırken; videonun hem başlığında hem de giriş ekranında Galaxy J serisinin artık Galaxy A serisine dahil edildiği belirtiliyor. Samsung’un Galaxy J serisini ortadan kaldırmasının en büyük nedeni, Galaxy J serisinin Çinli rakiplerine göre yüksek fiyat etiketine sahip olmasıydı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/08/samsung-officially-confirms-the-galaxy-j-and-the-galaxy-a-series-merger/
20
11
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
11
7
1
1