Samsung Galaxy Note10 ile Birlikte Gelen S Pen, Sihirli Bir Asa Görevi Görecek

53
7
6
5
1
Samsung, bu gece düzenlediği Unpacked 2019 etkinliğinde yeni Galaxy Note10’u tanıttı. Tabii Galaxy Note model bir telefonda S Pen olmazsa olmaz. Peki yeni S Pen’in özellikleri ne?

New York’taki Galaxy Unpacked etkinliğiyle eş zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikten bildiriyoruz.

Samsung’un New York’ta düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde herkesin merakla beklediği yeni Galaxy Note10 tanıtıldı. Note serisinin büyük olması dışında onu diğerlerinden ayıran bir özelliği var: S Pen. Samsung, her sene S Pen’e yeni özellikler katarak bizlere sundu. Note10 ile birlikte gelecek olan S Pen’in de birçok özelliği mevcut.

Samsung'un yeni amiral gemilerini Note10 ve Note10 Plus'ı tanıttığımız haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni S Pen sayesinde artık sihirli bir değneğe sahip olacaksınız. Peki bu ne demek? S Pen’inizi telefonunuza dokunmadan birçok işlem için kullanabileceksiniz. Kameranızı açabilecek, fotoğraf modları ayarlayabilecek, fotoğraflarınızı düzenleyebileceksiniz. Bununla da kalmıyor: S Pen sayesinde Spotify, YouTube ve diğer medya uygulamalarında telefonunuza dokunmadan kontrol edebileceksiniz.

galaxy note10 s pen

YouTube’da bir video izlerken videonun sesini yükseltip/azaltabilir veya bir önceki/sonraki videoya geçebilirsiniz. Spotify’da da aynı şekilde şarkıları kalemi hareket ettirerek değiştirebilir, sesi yükseltip azaltabilirsiniz.

Uygulama geliştiricileri için S Pen optimizasyonu yapabilecekleri bir platform da geliyor. Uygulama geliştiricileri, kendi uygulamalarını S Pen’in hareket sensörü ile komut atanabilmesi için düzenleyebilecek. Bu uygulamanın adı SDK olacak.

S Pen’in bataryası, tek şarjda saatlerce kullanım sunuyor. Şarj etmek için tek yapmanız gereken ise S Pen’i telefonunuza takmak.

galaxy note10 s pen

Samsung’un Pazarlama Müdürlerinden biri olan Drew Blackard, S Pen’i 6 eksenli bir jiroskop haline getirdiklerini açıkladı. Yani S Pen, artık sadece bir yazı yazma aracı olmaktan çıkıp tamamen yaratıcılık üzerine yeniden düzenlenmiş.

53
7
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
53
7
6
5
1