Samsung Galaxy Note 9 ve Galaxy S9 Plus Arasında Kalanlar, Hangi Modeli Seçmeli?

39
4
4
3
3
Samsung'un yakında tanıtılacak olan akıllı telefonu Galaxy Note 9, yeni cihaz almak isteyen veya eski cihazlarını değiştirmek isteyen kullanıcıların aklında S9 Plus ile birlikte bazı soru işaretlerine neden oldu.

9 Ağustos’ta New York’ta düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak olan Galaxy Note 9, Samsung’un en gelişmiş özelliklere sahip büyük ekranlı akıllı telefonları arasında yer alıyor. Peki ama Galaxy S9 Plus için ne demeli? Geniş ekranlı bir akıllı telefon kullanmak isteyen birisi bu iki cihazdan hangisini tercih etmeli? Dilerseniz bu iki amiral gemisi arasında seçim yapabilmeniz için sizlere biraz yardımcı olalım.

Galaxy S9 Plus’ı Kimler Tercih Etmeli?

Galaxy S9 Plus’ın özelliklerine baktığımız zaman onun beklenen Note 9 modeline göre herhangi bir eksikliği ya da handikabı olmadığını belirtelim. Zira iki cihazda kafa kafaya getirildiği zaman oldukça güçlü teknik özellikleri sayesinde tüm işlerin üstesinden rahatlıkla gelebiliyorlar. Galaxy Note 9 ve S9 Plus arasında RAM, işlemci ve depolama alanı konusunda özellikler muhtemelen aynı.

Ekran konusunda ise gözle pek fark edilmeyecek kadar ufak bir fark söz konusu. Zaten ekran boyutları farklı olsa da bu iki cihazın ekran çözünürlükleri de kamera özellikleri de birbirinin aynısı. Eğer söz konusu akıllı telefonda bir S Pen aramıyorsanız, fiyat konusunda S9 Plus sizler için uygun bir cihaz ise biraz daha pahalı fiyata satılacak Note 9 modelini almak için açıkçası herhangi bir nedeniniz yok.

Galaxy Note 9’u Beklemek İçin Geçerli Nedenler

Note 9 modelinin Galaxy S9 Plus modelinden sonra tanıtılması nedeniyle bazı ufak tefek geliştirmeler elbette söz konusu oluyor. Zira Note 9’un batarya kapasitesi 4000 mAh değerine oldukça yakın olacakken S9 Plus modelinde bu batarya 3500 mAh seviyesinde. Aynı zamanda Note 9’un ekran parlaklığı S9 Plus’a göre bir tık daha yüksek ancak iki telefonun görüntü kalitesi de tartışılmaz.

Bazı Samsung kullanıcılarının Note ailesine özel bir sempati beslediği ve bu seriyi takip ettikleri de bilinen bir şey. Bu nedenle S Pen’i olmayan bir geniş ekranlı telefonu bu kullanıcılar pek sevmeyebilirler.

Daha basit bir söylemle, Note 9’u bekleyenlerin acele ederek S9 Plus satın almaları onlarda biraz pişmanlık uyandırabilir veya yeni bir telefondan eski bir akıllı telefon modeline geçilmiş gibi bir his uyandırabilir. Eğer Note ailesine ait telefonlardan şaşmıyorsanız, Note 9 için biraz beklemenizde fayda var. En azından fiyatının S9 Plus ile aynı seviyeye düşmesi için tanıtıldıktan sonra 1 ay kadar beklemek yararınıza olacaktır.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-9-vs-galaxy-s9
39
4
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
39
4
4
3
3