Samsung'un Katlanabilir Telefonlar Üzerinde 6 Yıldır Çalıştığını Gösteren Patent

8
3
1
0
0
Samsung, yeni bir katlanabilir telefon patenti aldı. Ancak şirket bu kez katlanabilir ekran yerine yan yana yerleştirilmiş ekranlara yönelmiş durumda. Cihazın tasarımının genel olarak Microsoft Surface Duo'ya benzediğini söyleyebiliriz.

2019 yılı, akıllı telefon sektörü için pek çok değişikliği de beraberinde getirdi. Teknoloji devleri bu yıl, çalışmalarının büyük bir bölümünü katlanabilir ekranlı telefonlara ayırdılar. Özellikle Güney Koreli Samsung'un bu konudaki çalışmaları büyük ses getirdi ancak Samsung'un yaşadığı sorunlar, diğer üreticilerin de gözlerini korkuttu. Hatta Huawei, Samsung'da yaşanan olayların ardından kendi katlanabilir ekranlı telefonunun çıkış tarihini erteledi.

Hal böyle olunca da teknoloji üreticileri, katlanabilir ekranlı telefonlara alternatif çözümler üretmeye çalıştılar. Bu çözümler, LG'nin "G8X ThinQ"i ve Microsoft'un "Surface Duo"su olarak karşımıza çıktı. Şirketler, katlanabilir ekranlara alternatif olarak çift ekranlı telefonlar ürettiler ve bu telefonları menteşeler aracılığıyla kitap gibi katladılar. Şimdi ise Samsung'un da bu konuyla ilgili çalıştığı ortaya çıktı.

Microsoft Surface Duo

Samsung'un katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştığı, alınan bir patentle ortaya çıktı. Ancak bu olaydaki ilginç taraf, Samsung'un patent için gerekli başvuruyu 2013 yılında yapmış olması. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi ise Samsung'un katlanabilir telefonunu geçtiğimiz ay itibarıyla onaylamış. Başvuru ile onaylanma tarihleri arasında bu kadar uzun bir süre olmasının nedeni ise bilinmiyor.

Samsung'un çift ekranlı katlanabilir telefonunun patentindeki çizimler, Surface Duo'ya bir hayli benziyor. Ancak patent görseli, iki ekran arasında neredeyse boşluk bırakmıyor ve bu da 2013 teknolojileri için çok da mümkün değilmiş gibi görünüyor. Günümüzdeki katlanabilir telefonların menteşe yapıları düşünüldüğünde ise Samsung'un patenti daha gerçekçi görünüyor.

Samsung

Samsung'un bu patenti çok büyük bir ihtimalle gerçek bir telefon olarak karşımıza çıkacak. Çünkü şirket, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda katlanabilir telefon üzerinde çalışmalarını sürdüreceklerini açıkça dile getirmişti. Fakat telefonun ne zaman çıkacağı şu an için bilinmiyor. Samsung'un katlanabilir telefonu için muhtemel tarih 2020 gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/samsung-dual-screen-folding-phone-patent-takes-on-the-microsoft-surface-duo-10599133/
8
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
0
0