Samsung, QLED Televizyonlarının Virüs Taramasını Anlattı, Twitter Karıştı

27
9
4
2
1
Samsung'un QLED televizyonlarında virüs taramasının nasıl yapılacağını gösteren tweet'i ters tepti. Pek çok takipçi Samsung'un attığı bu tweet'i eleştirerek bu işlemin neden otomatik olarak yapılmadığını sorguladılar. Olay, Samsung'un ilgili tweet'i silmesiyle son buldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, televizyon sektörü içinde yenilikçi ürünleriyle ön plana çıkıyor. Ancak şirketin Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım, Samsung'u fazlasıyla komik duruma düşürdü. Gelen yorumların ardından paylaşımı silen Samsung, paylaşımı neden sildikleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Samsung Support USA isimli resmi Twitter hesabından QLED televizyonların da kötü amaçlı yazılımlara kurban gidebileceğini söyleyen Samsung, QLED televizyon sahiplerinin düzenli olarak televizyonlarını kötü amaçlı yazılımlara karşı taramaları gerektiği hatırlatmasını yaptı. Bu hatırlatmanın ardından gelen tepkiler, pek de Samsung'un beklediği yönde olmadı. Konuyla ilgili olarak pek çok kullanıcı, Samsung'un virüs tarama özelliğini otomatik bir hale getirebilecekken neden bunun manuel olarak yapılması gerektiğini söyleyerek tepki gösterdi. Kimileri ise bu olay yüzünden Samsung'la dalga geçtiler. İşte Samsung'un önce paylaşıp sonra sildiği o paylaşım;

Aslına bakacak olursak bu paylaşımda herhangi bir art niyet yoktu. Yetkililer, virüs ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak isteyen kullanıcıların bilgisayarlarını düzenli olarak taradıklarını, Wi-Fi bağlantısı olan QLED televizyonların da aynı şekilde tarama yapılması gerektiğini söylüyor, kullanıcıların bunu nasıl yapabileceklerini anlatıyorlardı. 

Bu açıklamalaya ilk tepki gösteren yer bir teknoloji internet sitesiydi. Pek çok kullanıcının televizyonlarının tüm özelliğini bile bilmediğini söyleyen teknoloji sitesi, kullanıcılarından hem bunu yapmalarını beklemelerinin büyük bir yanlış olduğunu hem de kullanıcılarının kaçının kötü amaçlı yazılım hakkında net bir şekilde bilgi sahibi olduklarını Samsung'a sordu. Bu soruların hemen ardından da diğer takipçilerin tepkileri dinmek bilmedi ve olay Samsung'un bu tweet'i silmesiyle son buldu.

Yaşanan olayın ardından Samsung yetkilileri BBC'ye bazı açıklamalarda bulundular. Müşterilerinin güvenliğinin Samsung için büyük bir önem arz ettiğini söyleyen yetkililer, olayın bu kadar çığrından çıkacağını tahmin etmediklerini ifade ettiler. Samsung yetkilileri tek amaçlarının QLED televizyon sahibi müşterilerinin virüs taramasını nasıl yapacaklarını göstermek olduğunu belirttiler.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/tv/news/samsung-tweet-qled-smart-tv-viruses-scan-2055262
27
9
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
9
4
2
1