Samsung, Reklam Kampanyalarında iPhone ve Apple Store'lara Saldırmaya Devam Ediyor

95
38
27
2
2
Samsung, Reklam Kampanyalarında iPhone ve Apple Store'lara Saldırmaya Devam Ediyor
Samsung, reklam kampanyaları konusunda oldukça hırslı ve inatçı gözüküyor. Apple Store ve iPhone'lara saldırmaya devam eden Samsung, yeni reklam kampanyası ile şaşırtıyor.

Samsung ve Apple’ın birbirlerini reklamları ile alt üst etmesi uzun zamandır devam eden bir gelenek. Samsung'un geçmişte yaptığı reklamlar kullanıcılar tarafından hep sıkıcı olarak yorumlandı. Özellikle bir iPhone'a karşı hazırladıkları “Moving On” isimli reklam çok sıkıcı bulunmuştu. Şirket şimdi, iPhone X’i hedefleyen yeni bir ‘Ingenious' reklam kampanyasıyla geri döndü. Firma bu reklam kampanyası için üç yeni video yayınladı. Bu noktada videolarda Apple’la açıkça dalga geçildiği görülüyor. Kampanyadaki yeni videoların her birinde de Samsung, müşterilerin iPhone X ve Galaxy S9 ile ilgili soruları Apple Store'da sorduğunu gösteriyor. "Ingenious" kampanya adı, mağaza içindeki zeki çalışanların ve müşteri rollerindeki aktörlerin dahi olmayan yanıtlar vermesi ile tamamlanıyor.

"Dongle" isimli videoda, kullanıcıların kablolu kulaklıklarla müzik dinlemelerini sağlamak için iPhone'un bir kulaklık adaptörü kullanmasıyla dalga geçmeye çalışır. Müşteriyi oynayan aktör, iPhone'u aynı anda şarj etmek için ne yapmaları gerektiğini sorar, Apple Store çalışanı ise başka bir dongle kullanmalarını önerir.

Samsung'un Galaxy S9 modelinin aksine, iPhone X'un kutuda hızlı bir şarj cihazı ile birlikte gönderilmediğine dikkat çekiyor. Mağaza çalışanı, müşteriye "hızlı şarj adaptörü" ve USB-C ile Lightning kablosunu ayrı olarak satın alabilmesi konusunda tavsiyede bulunuyor.

"Kamera", Galaxy S9'un iPhone X'den daha yüksek bir DxOMark skoruna sahip olduğundan bahsediyor.

"Speed" isimli video ise Galaxy S9'un iPhone X'dan daha hızlı indirme hızlarına sahip olduğunu iddia ediyor.

Samsung'un akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibini hedef aldığı ilk kampanya kesinlikle son değil. Mayıs ayında yayınlanan bir diğer reklamda, iPhone 6'nın hızından şikayetçi olan bir kullanıcının sonunda Samsung telefonuna kavuşması ile son buluyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/18/07/20/samsung-continues-attacking-iphone-and-apple-stores-in-ad-campaign
95
38
27
2
2
Emoji İle Tepki Ver
95
38
27
2
2