Yok Daha Neler: Samsung, Telefonlarında Reklam Göstermeyi Planlıyor

214
37
5
4
4
Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung, kullanıcıların pek de hoşlarına gitmeyecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Güney Koreli şirket, akıllı telefonlarında reklam göstermek için harekete geçti.

1 Ekim 2019 tarihinde Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) sunulan bir ticari marka başvurusuna göre Samsung, akıllı telefonlar ve tabletlerdeki reklamcılık hizmetleri için geçerli olan 'Samsung Mobil Reklamlar' adında yeni bir ticari marka için başvuruda bulundu. 

Güney Koreli şirketin halihazırda akıllı televizyonları için Samsung Ads adında bir hizmeti var. Söz konusu hizmette reklamları devre dışı bırakma seçeneği olsa da, bunu televizyon menüsünde bulmak bir hayli zor. Zira Samsung, kullanıcıların reklamları kolayca devre dışı bırakamayacaklarından emin olmak için bu seçeneği akıllı TV’lerin ‘şartlar ve koşullar’ menüsünün altına gizlemiş durumda. Eğer benzer bir strateji mobil reklamlar için de uygulanırsa, canlar biraz sıkabilir.

Samsung'un yaptığı ticari marka başvurusu:

samsung

Samsung, Çinli üreticilerin agresif politikaları nedeniyle akıllı telefon pazarındaki stratejisini değiştirdi. Geçtiğimiz ay Hindistan’da satışa çıkardığı Galaxy M30s modelini İngiltere, Fransa, İspanya ve Almanya dahil olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde piyasaya sürmeyi planlayan Samsung, pazardaki cihaz bolluğunu kullanarak mobil reklam stratejisini geliştirmek istiyor.

Elbette, bunun yalnızca bir ticari marka uygulaması olduğunu ve Samsung'un akıllı telefonlarında reklam göstermeye başlayacağına dair herhangi bir resmi açıklamanın olmadığını belirtmekte fayda var. Konuya ilişkin yeni detaylar açığa çıktığı takdirde sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/04/samsung-wants-to-put-ads-on-your-phone/
214
37
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
214
37
5
4
4