Samsung'un Katlanabilir Akıllı Telefonu, Şu Ana Kadar ki En Pahalı Galaxy Modeli Olacak!

29
11
5
3
1
Hem Samsung'un açıklamalarına hem de sızıntılara göre Güney Koreli şirketin katlanabilir akıllı telefonu bu yılın sonunda üretime girecek. Fakat cihazın fiyatı, katlanabilir akıllı telefonu merakla bekleyenleri birazcık üzebilir.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son haftalarda çoğunlukla Galaxy Note 9 ve Bixby akıllı hoparlör nedeni ile gündeme geliyor. Fakat aslolan şu ki Samsung, kapalı kapılar ardında çok daha önemli bir ürün üzerinde çalışıyor; dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy X.

Samsung’un katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına yönelik haberler ilk kez 2016 yılında gündeme gelmişti. Güney Koreli şirket o günden bu yana defalarca katlanabilir telefon konsepti üzerinde ciddi ilerleme kaydettiklerini söylese de henüz bir prototip görme şansımız olmadı.

CES 2018’de katlanabilir akıllı telefon Galaxy X, bir kez daha gündeme geldi. Samsung, 2018 yılının sonunda ya da 2019 yılının başında katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacağını söyleyerek bir anlamda teknolojinin tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini verdi. Son gelen haberler de Samsung’un bu açıklamalarını destekliyor.

Görünüşe göre Samsung, LG, Huawei, Lenovo gibi katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışan diğer şirketlerden önce kendi modelini piyasaya sürmek istiyor. Bu nedenle şirket, çalışmalarını iyice hızlandırmış durumda. Yaz sonunda tedarikçilerden parça almaya başlayacak olan Samsung, yıl sonuna kadar cihazın üretimine başlayacak.

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu bir ilk olacağı için fazlasıyla heyecan yaratsa da cihazın fiyatı, tüketicilerin heyecanını kolaylıkla kaçırabilir. Gelen bilgilere göre katlanabilir akıllı telefon Galaxy X’in fiyatı en az 1000 dolar olacak. Bu da cihazın 6000-7000 TL arasında bir fiyata sahip olacağı anlamına geliyor.

Samsung’da gündem şu anda Galaxy Note 9 olduğundan Galaxy X hakkında somut sızıntılar elde edemiyoruz. Fakat cihazın üretim süreci yaklaştıkça neye benzeyeceğini ve hangi özelliklere sahip olacağını çok daha net bir şekilde öğrenme fırsatımız olacak. Şimdilik bildiğimiz tek şey cihazın açık halinin 7.3, kapalı halinin ise 4.5 inç ekrana sahip olacak olması.

Kaynak : https://androidcommunity.com/galaxy-x-foldable-phone-could-be-the-most-expensive-samsung-flagship-20180614/
29
11
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
11
5
3
1