Samsung, Yeni Ekran Teknolojisine 11 Milyar Dolar Harcayacak

33
4
2
2
1
Samsung, perşembe günü gerçekleştirdiği etkinlik ile dünyanın ilk kuantum nokta teknolojisi(QD) tabanlı ekranlarını üretmeye başlayacağını açıkladı. Samsung, gerçekleştirdiği etkinlikte bu QD teknolojisine sahip ekranları üretmek için 10.9 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Samsung, ekran teknolojilerini tamamen değiştiren QD teknolojisine sahip ekranların üretimi için yatırıma başladığını açıkladı. Uzmanlar, Samsung’un bu atılımını uzun zamandır bekliyordu. Samsung, Güney Kore Cumhurbaşkanı ve şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir etkinlikte QD ekranlar için yapacağı yatırımla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi. 

Samsung’un uzun zamandır QD teknolojisine sahip ekranlar için yatırım yapması bekleniyordu. QD teknolojisinde kuantum nokta (Quantum Dot) adı veriler kristaller, ekranlarda kendiliğinden dağılarak bir görüntü oluşturuyor. Samsung, birkaç yıl içerisinde bir ekran tesisini tamamen QD ekranlar üretecek hale getirecek.

samsung qd ekran

Basın açıklamasında konuşan Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, “Küresel ekran pazarının en üst noktasını oyun değiştiren teknolojilerle korumak önemlidir. LG Display’in Temmuz ayında gerçekleşen büyük OLED ekran üretimindeki 3 trilyon won yatırımının ardından, Samsung Display’in yeni yatırım planı umutları daha da parlaklaştırıyor” dedi. 

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, Güney Kore Cumhurbaşkanı’nı selamladıktan sonra “Ekranlar, bizi evden ofise bağlayan, sanayi, eğitim ve tıp için her yerde kullanılan hayal platformlarımız. Sadece yeni nesil ekranlar için 13 trilyon wonun üzerinde yatırım yapacağız. Bu zorlu ekonomik duruma rağmen gençler için yeni işler yapacağız” dedi.
samsung qd ekran

Samsung, Güney Chungcheong Eyaleti’nde bulunan Asan’daki LCD hattını 2025 yılına kadar QD teknolojisine sahip ekranlar üretecek bir tesise dönüştürmeyi planlıyor. Şirket LCD panel işgücünü, yeni QD işine olduğu gibi aktaracak. Aynı zamanda QD teknolojisi konusunda uzman kişiler Samsung tarafından tesiste çalışması için işe alınacak. Dönüşümüne şimdiden başlanan tesisteki ilk yeni hatla beraber gelecek yıldan başlayarak 30.000 adet büyük boyutlu QD ekran üretilecek.

Tören sırasında Güney Kore Cumhurbaşkanı da, önümüzdeki yedi yıl içerisinde bütçeden 400 milyar won paranın OLED teknolojisini desteklemek için ayrılacağını açıkladı. Güney Kore Cumhurbaşkanı, 2018 yılında beri üçüncü defa Samsung’u ziyaret ediyor. 

samsung qd ekran yatırım

Güney Kore Cumhurbaşkanı’nın son ziyaretinin Samsung’un yatırım girişimini diğer şirketlere yayma ve onları da ekonomik krizin ortasında yatırım yapmaya teşvik etme kararlılığı olarak yorumlanıyor. Cumhurbaşkanı Moon, Samsung’la diğer ekran tedarikçileri arasındaki anlaşma ile Güney Kore’nin ihracat piyasasında güven vermesini umuyor. 

Kaynak : http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20191010000760
33
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
4
2
2
1