Şarj İstasyonunu Park Yeri Olarak Kullanan Tesla Model S'in İçler Acısı Son Hali

107
12
8
6
5
Çin'deki bir otoparkta son derece ilginç bir olay yaşandı. Bir Tesla Model S sahibi, aracını elektrikli araç şarj istasyonuna park etti fakat şarj ünitesine bağlamadı. Aracına binmek için geri geldiğinde ise sökülmüş bir tampon ve açılmış bir kaput ile karşılaştı.

Tesla, araç sahiplerinin Supercharger istasyonlarında fazla vakit geçirmemesi için şarjı tamamlanan araçlara belirli bir süre sonra ücret uyguluyor. Bu yöntem son derece mantıklı olsa da yalnızca Tesla'nın resmi Supercharger istasyonlarında geçerli.

Bazı Tesla sahipleri, Supercharger alanlarına araçlarını şarj etmeden park etmeleriyle biliniyor. Bu durum haliyle elektrikli araç kullanıcıları tarafından pek de hoş görülmüyor. Hal böyle olunca diğer elektrikli araç sahipleri, bu tarz davranışta bulunan kişileri hareketlerini tekrarlamamaya 'yöneltiyor'. Çin'de de benzer bir olay yaşandı.

tesla model s

Bir Tesla sahibi, aracının tamponunun söküldüğünü gördü. Başlangıçta sebebini anlamayan araç sahibi, daha sonra tüm parçaları yerine oturttu.

Çin'deki elektrikli araç konusunda haberleriyle bilinen Jay in Shanghai isimli Twitter kullanıcısı, Supercharger istasyonunda bulunan bir Model S'in fotoğrafını paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta aracın tamponu sökülmüş vaziyetteydi.

tesla

"Çin'de son durum. Tesla Supercharger istasyonuna park edip aracınızı şarja takmazsanız böyle oluyor. Ne düşünüyorsunuz?"

Olayın ardından Electrek isimli haber sitesi, konuya ilişkin fikirlerini belirtti. İki yanlışın bir doğruya eşit olmadığını belirten Electrek, yapılan hareketin son derece yanlış olduğunu dile getirdi.

Otoparkın tamamen dolu ve yalnızca o alanın boş olma ihtimalini de değerlendiren Electrek, durum ne olursa olsun şarj etmeyecek bir aracın oraya park etmemesi gerektiğini, gerçekten şarja ihtiyacı olan bir aracın mağdur olabileceğini belirtti.

Yine de yapılan vandalizmin hiçbir şekilde haklı olmadığı belirtildi. Tabii ki olay yalnızca bir fotoğraftan ibaret olduğu için yalnızca fikir yürüten Electrek editörü, Supercharger'ları meşgul eden araçlara bir ceza getirilmesini önerdi ve şarj istasyonlarının park alanları olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak : https://electrek.co/2019/07/25/tesla-owner-bumper-dismantled-parking-supercharger-without-charging/
107
12
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
107
12
8
6
5