Satılan Her 10 Akıllı Telefondan 9'unun Android Olduğu Avrupa Ülkesi Belli Oldu!

0
0
0
0
0
Akıllı telefon pazarından ilginç sonuçlar gelmeye devam ediyor. Android'in global pazarda payı yüksek ama bu Avrupa ülkesi tam bir Android fanı...

Akıllı telefon pazarına yönelik araştırmalar ilginç sonuçlar ortaya koymaya devam ediyor. Kantar Worldpanel araştırma şirketinin Birleşik Devletler, Japonya ve Avrupa ülkelerine yönelik yaptığı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan pazar araştırması Android’in zaferiyle sonuçlandı. Yüzlerce üretici tarafından desteklenen platform neredeyse tüm ülkelerde açık ara zirveye oturdu.

Araştırma ülkeleri arasında Android’in pazar payının en yüksek olduğu ülke ise İspanya oldu. Bu ülkede Nisan - Haziran döneminde satılan her 100 akıllı telefondan 91’i Android oldu. Bir başka ifadeyle, bu dönemde İspanya’da satılan her 10 telefonun 9’undan fazlası Android işletim sistemine sahip. iOS’un ülkedeki payı ise yüzde 8.2 dolaylarında.

Android’in payının en düşük olduğu ülkeler arasında yaklaşık yüzde 56 ile Birleşik Krallık, yüzde 64 ile Japonya, yüzde 65 ile Birleşik Devletler bulunuyor. Buna rağmen, tüm pazarlarda Android pastanın yüzde 50’sinden fazlasına sahip. iOS’un en güçlü olduğu ülkeler ise doğal olarak Android’in nispeten düşük olduğu yukarıdaki ülkeler. Bu ülkelerde iOS’un payı sırasıyla yüzde 37, yüzde 38 ve yüzde 31.8 olarak belirlenmiş durumda.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0