Seagate, 2026’da 50 Terabyte’lık Sabt Disk Üretmeyi Planlıyor

21
3
3
0
0
Seagate, sabit disklerin modasının kolay kolay geçmeyeceğine inanıyor. Firma, 2026 yılında 50 terabyte’lık sabit diskler üretmeyi planlıyor.

Son yıllarda SSD’lerin hem hızları hem de artan kapasiteleri, düşen fiyatlarla birlikte HDD ya da sabit disk olarak bildiğimiz mekanik disklerin pabucunu dama atmıştı. Hatta Jarred, sabit disklerin 'artık onlar için ölü' olduğunu söylemişti. 

Seagate ise aynı fikirde değil. Yakın gelecekte daha büyük depolama alanına sahip sabit diskler piyasaya sürmeyi planlayan firma, 2026 yılında 50 terabyte’lık sabit diskler piyasaya sürmeyi amaçlıyor. 

seagate barracuda

Seagate CEO’su Dr. Dave Mosley, yaptığı açıklamada “Bugün, Seagate 16 terabyte sürücüler üreten tek firma, bu da endüstri için kapasite karşılaştırmalarının hedefi. 2020 yılının ilk yarısında 18 terabyte’lık sürücüler piyasaya sürerek pazar kapasite liderliğimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Seagate ayrıca yılın ilerleyen bölümlerinde de 20 terabyte depolama kapasitesine sahip diskleri piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ancak firmanın gelecek hedefleri arasında en çok ilgiyi 2026 hedefleri çekiyor. 

seagate yol haritası

Firmanın eylül ayında yayınladığı yol haritası da gelecek olan 18 TB ve 20 TB’lık modellere işaret ediyordu. 18 TB’lık modelde konvansiyonel manyetik kayıt (CMR) teknolojisini kullanacak olan firma, daha sonraki modellerinde ise SMR adı verilen teknolojiyi kullanacak. 

Firma, 2026 yılına gelindiğinde ise 50 terabyte kapasiteli diskler üretecek. Bu disklerde ısı destekli manyetik kayıt (HAMR) adlı bir teknoloji kullanacak olan firma, böylece veri kaydı sırasında manyetik kutupları kullanacak. Zaten bütün Steam’i indirebileceğiniz bir diskin de yeni ve çok daha hızlı bir teknoloji kullanması normal. 

Yeni sabit disklerin fiyatları, Seagate’in başarısında belirleyici olacak. SSD’lerdeki ilerlemeler Seagate’i sabit disklerle vedalaşmak zorunda bırakır mı sorusu ise bir süre daha cevap bulamayacak.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/seagate-is-skipping-the-hard-drives-funeral-plans-to-have-50tb-hdds-in-2026/
21
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
3
0
0