Sibirya'da Bulunan Toksik Göl, Rengi Sebebiyle Instagram Kullanıcılarının İlgisini Çekiyor

36
9
4
3
3
Sibirya'da Bulunan Toksik Göl, Rengi Sebebiyle Instagram Kullanıcılarının İlgisini Çekiyor
Sosyal medya çılgınlığı insanların akıl almaz şeyler yapmasına sebep oluyor. Güzel bir selfie çekmek isteyen insanlar, turkuaz rengiyle dikkat çeken ancak oldukça toksik olan göle, tüm uyarılara rağmen girmeye devam ediyor.

Novosibirsk’in Maldivleri olarak da adlandırılan, Instagram paylaşımları için harika bir arka plân sağlayan Sibirya’daki turkuaz göl, aslında enerji santrallerinin küllerini döktükleri bir yer. Gölün renginin turkuaz olmasının sebebi de santrallerden gelen kalsiyum tuzu ve diğer metal oksitler.

Santrali çalıştıran Rus şirketi, selfie çekmek için sık sık uğranılan bu tehlikeli yer hakkında insanları uyarsa da yapılan bu uyarılar insanların bu golü daha çok ziyaret etmesine sebep oluyor.

()

Göle gidip fotoğraf çekilen ve bunu Instagram hesabından paylaşan bir kullanıcı, “Burada yüzmek tehlikeli değil. Bir sonraki sabah bacaklarım kızardı ve iki gün boyunca kaşındı ancak sonra hepsi kayboldu. Ancak böyle bir fotoğraf için neler yapmazsınız ki?” dedi. Aynı kişi daha sonra suyun tadının da ekşi olduğunu söyledi.

Kömür santralini işleten Siberian Generating Company, Rus sosyal platform olan VKontakte’de yaptığı paylaşımda “Kül çöplüğünde yüzmeyin. Su, çok fazla alkalik. Bunun sebebi de suda çözünen kalsiyum tuzu ve diğer metal oksitler. Suyla herhangi bir temas alerjik reaksiyona sebep olabilir.” uyarılarında bulundu.

()

İnsanların, suyun dibindeki küllere saplanabileceğini ve oradan kurtulamayacaklarını da söyleyen firma ayrıca suyun zehirli olmadığını, radyoaktiflik seviyesinin bağımsız denetmenlerce denetlendiğini söyledi.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-europe-48935401
36
9
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
36
9
4
3
3