Son Dönemin En Güvenli Aracı Seçilen Volvo XC40'ın Çarpışma Testi Görüntüleri (Video)

48
7
3
2
2
Son dönemde trajik bir kaza haberi sonrası neden dünyanın en güvenli otomobil markası olduğunu kanıtlayan ve sosyal medyada son derece popüler olan Volvo, XC serisinin en küçük üyesi Volvo XC40’ı da resmi olarak “Güvenli” otomobil standardına sokmayı başardı. Volvo XC40, güvenlik testi 2018 Euro NCAP'ta 5 yıldıza layık görüldü.

Hatırlayacağınız üzere bir Volvo XC70 sürüsünün ihmalkar bir hareketi sonucu gerçekleşen kazada aracın sürücüsü; ciddi yara almadan kurtulmuş, normal şartlarda tarjik bir ölümle ya da ciddi bir yaralanma ile sonuçlanması gereken kaza, Volvo’ya olan güvenin sosyal medyadaki imzasına dönüşmüştü. Aynı XC serisinin bir diğer üyesi olan Volvo XC40, 2017 yılında tanıtılmasının ardından hızla popüler olarak, 2018 yılının ilk çeyreği itibariyle otomobil piyasasında adını iyiden iyiye duyurmayı başarmıştı.

Neyse ki bugünlerde tekrar gündeme gelen Volvo XC40, güvenilirliğini yeni bir Volvo kazası haberiyle değil, tamamen kontrol altında gerçekleştirilmiş bir çarpışma testi ile tüm dünyaya kanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en prestijli sertifika testlerinden biri olan Euro NCAP’a katılan Volvo XC40, donanım ve sağlamlık anlamında diğer Volvo modellerden geri kalır yanı olmadığını olabilecek en başarılı şekilde kamuoyuna duyurdu. Avrupa’nın en güncel güvenlik testine sokulan Volvo XC40, testin sonunda tam 5 yıldız almayı başardı.

Resmi olarak alınabilecek en yüksek değerlendirme notunu alan araç, Euro NCAP’ın yıllar geçtikçe zorlaşan yeni güvenlik kıstaslarını da hakkıyla yerine getirdi. Yeni güvenlik kıstaslarından en dikkat çekici olanı ise yolda bir bisikletliyi dahi algılaması beklenen otonom acil durum frenleme sistemi olarak göze çarptı. Bu ve benzeri birçok testten başarılı puanlar alan Volvo XC40, bahsi geçen yeni değerlendirme sistemine göre otoyolun en güvenli aracı olarak lanse ediliyor.

Satış rakamları ile de zirveye oynayan Volvo X40 için İsveçli şirketin, Avrupa ve Çin bölgesindeki üretim tesislerinde büyümeye giderek, daha fazla X40 üretmeye hazırlandığı duyuruldu.    

48
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
48
7
3
2
2