Sonsuz Küplerden Oluşuyor Gibi Görünen Gece Lambası (Video)

12
8
3
1
1
ABD'li bir sanatçı, dikroik cam kullanarak sonsuz gibi görünen bir gece lambası üretti. İşin aslında ise sadece iki küp ve bir led kullanılıyor. Yine de küçük bir optik illüzyon, muhteşem bir görüntü oluşması için yeterli oluyor.

New York'lu bir sanatçı olan Sean Augustine March, dikroik cam ve yansıtıcı camlar kullanarak özel bir gece lambası geliştirdi. Geliştirilen bu gece lambası, sanki sonsuz sayıda küp varmış hissi oluşturuyor.

March'ın oluşturduğu bu gece lambası, farklı açılardan bakıldığı zaman hem farklı renklerde hem de farklı sayılarda görülüyor. Ancak işin aslına bakacak olursak; bu gece lambasında sadece 5 wattlık bir led ile 10 inçlik bir büyük küp ve içerisinde bulunan 5 inçlik küçük bir küp bulunuyor.

sonsuz küp

Ürettiği bu gece lambası ile ilgili açıklamalarda bulunan March; "Işıkla oynamanın ve ışığı değiştirmenin yollarını öğrenmekten her zaman zevk aldım. Birkaç yıllık resim ve çizim hayatımdan sonra, renklerin kendisinden çok ışığa yöneldim. Işığın sadece kırılmasını değil, iletilmesini de araştırdım. Bu bağlamda dikroik camlar, aradığım her şeyi bana verdi." ifadelerini kullandı.

Dikroik cam aslında ilk olarak NASA tarafından, uydu aynalarında kullanılmak üzere üretildi. 90'lı yıllarda üretilen bu cam sonradan, farklı alanlarda da kullanıldı ve bugün pek çok üründe kullanılabiliyor. Bu cam ışıkla birleştiğinde renk değiştirme özelliğine sahip ve bu özelliğe fizik alanında "film etkisi" deniyor. Dikroik camların sahip olduğu bu özelliği, camdan yansıyan ışık dalgalarının birbirleriyle etkileşimi olarak tanımlayabiliriz.

March, bu büyük küpün içerisine benzer yapıdaki ikinci bir küpü ekleyerek, bu sonsuz döngünün ortaya çıkmasını sağlıyor.

İşte sonsuz küplerden oluşmuş gibi görünen o gece lambası:

March bu ürünü satışa da çıkardı. Eğer standart 10 inç boyutlu ve 5 watt ledli sonsuz gece lambasını almak isterseniz 3.000 dolar (yaklaşık 17.250 TL), biraz daha küçük olan ve ampülle çalışan bir modeli satın almak isterseniz de 1.500 dolar (yaklaşık 8.500 TL) karşılığında sahip olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7228751/Mind-bending-video-dichroic-infinity-cube-appears-never-ending-abyss.html
12
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
8
3
1
1