Source 2 ile Yeniden Oluşturulan CS:GO'nun İlk Oynanış Videosu Paylaşıldı (Ama Valve Tarafından Değil)

34
15
5
4
4
Bir grup bağımsız geliştirici, CS:GO'yu Source 2 oyun motoruyla yeniden yarattı. 6 aylık bir çalışmanın ürünü olan projenin Dust 2 haritasındaki oynanış videosunu yayınlayan geliştirici ekip, CS:GO motorunun değişmesinin nelere yol açabileceğini göstermiş oldu.

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Valve, yıllardır Source 2 isimli oyun motoru ile gündemde. Şirketin Half-Life: Alyx'e güç veren motoru, yıllardır Counter-Strike: Global Offensive'e (CS:GO) geleceği iddiasıyla etrafta dolaşıp duruyor. Ancak böyle bir şey henüz olmadı. Hatta projenin iptal edildiği, böyle bir değişimin hiçbir zaman olmayacağı bile ileri sürüldü.

Ancak şimdi, oyuncuları heveslendirecek yeni bir gelişme yaşandı. Uzun zamandır Valve oyunları için içerik oluşturan "Gabefollower", CS:GO'yu Source 2 motoruyla yeniden yaptı. Geliştirme sürecinde CS:GO'nun tek bir kodunu bile kullanmadığından bahseden geliştirici ekip, Source 2'li CS:GO'nun nasıl bir deneyim sunacağını da gözler önüne serdi.

Proje tamamlandığında, ücretsiz olarak yayınlanacak!

CS:GO

Gabefollower tarafından hazırlanan bağımsız yapım, henüz tamamlanmadı. Ancak geliştiriciler, 6 aydır üzerinde çalıştıkları bu projeyi bir gün mutlaka tamamlayacaklarını ve ücretsiz olarak piyasaya süreceklerini açıkladılar. Ayrıca geliştiriciye göre kodlar sıfırdan yazılırken bile işler çok kolaydı. Yani Gabefollower, Valve'ın isterse CS:GO'yu Source 2'ye taşımasının çok kolay olacağını ifade ediyor. 

Source 2 motoruyla çalışan CS:GO projesi bazı hatalara sahip. Bunu az sonra paylaşacağımız Dust 2 oynanış videosunda da göreceksiniz. Ancak oyun bu haliyle bile kabul edilebilir gibi görünüyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve Gabefollower tarafından yayınlanan videoya yakından bakalım.

İşte Valve'ın yıllardır halledemediği projeyi 6 ayda hayata geçiren Gabefollower'ın Source 2'li CS:GO'su

Orijinal CS:GO'nun Dust 2 oynanış videosunu ise aşağıdan izleyebilirsiniz

34
15
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
34
15
5
4
4