Bilgisayardaki MP3 Uzantılı Müzikleri Spotify'a Nasıl Yüklerim?

47
6
5
2
0
Spotify'da bulunan milyonlarca şarkıya rağmen, bazı versiyonlara ve şarkılara ulaşamıyorsanız, son derece basit birkaç adımla dilediğiniz şarkıyı uygulamaya ekleyebilirsiniz.

Spotify her ne kadar bünyesinde milyonlarca şarkıyı barındırsa da bazen Youtube'dan rahatlıkla ulaşabildiğimiz şarkıların çeşitli versiyonlarına ne yazık ki Spotify'dan ulaşamıyoruz. Konser kayıtları, şarkıların akustik ya da remix versiyonlarına her zaman ulaşamasak da Spotify'ın 'Yerel Dosyalar' isimli özelliği sayesinde dilediğiniz müzik dosyalarını bilgisayarınız üzerinden Spotify'a ekleyebiliyorsunuz.

Premium üyeliğe sahip olmasanız bile faydalanabileceğiniz bu özelliği kullanabilmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır;

Öncelikle Spotify'a eklemek istediğiniz müzik dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz ve indirdiğiniz dosyayı/dosyaları tek bir klasörde tutmanız gerek. (Bu müzik dosyasını YouTube'da telif hakkı olmayan müziklerden herhangi bir mp3 çevirici uygulamasıyla indirebilirsiniz) Ancak Spotify'ın yasadışı kaynaklardan gelen dosyalara ve indirmelere izin vermediğini hatırlatalım.

Sonra da Spotify'ın masaüstü uygulamasındaki Ayarlar menüsünden 'Yerel Dosyalar' seçeneğine gelerek 'Kaynak Ekle' kısmından şarkıları indirdiğiniz dosyayı seçmelisiniz.

Dosyayı seçtikten sonra o dosyada yer alan tüm şarkılar, sol kenarda yer alan menüdeki 'Yerel Dosyalar' listesine eklenmiş oluyor.

Artık müziklerinizi masaüstü uygulamasından dinleyebilirsiniz, ancak telefonunuzdan da dinlenebilir hale getirmek için ufak birkaç adım daha atmanız gerekecek. Ancak işlemin bundan sonrası için, Spotify Premium aboneliği gerekiyor.

İlk olarak yine masaüstü uygulamasından çalma listesi oluşturmanız gerekecek. Uygulamanın sol kenarında yer alan menüde en alttan bu seçeneğe ulaşabilirsiniz. Çalma listenizi oluşturduktan sonra da tekrar yine aynı menüden yerel dosyalar kısmına gelerek istediğiniz şarkının kenarında bulunan üç noktalı menüden çalma listesine ekle seçeneğini seçmelisiniz. Sonra da oluşturduğunuz yeni çalma listesine (Ben adını yerel dosyalar koymuştum) şarkınızı eklemeniz gerek.

Şarkıyı listenize ekledikten sonra, telefonunuzda uygulama üzerinden bu çalma listesine girerek şarkıyı çevrimdışı kullanım için indireceksiniz ve dinlemeye hazır olacak. Keyifli dinlemeler.

47
6
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
47
6
5
2
0