Steam, 31 TL Değerindeki Oyun Geliştirme Yazılımını Kısa Süreliğine Ücretsiz Yaptı

60
16
14
12
8
Steam, yeni bir kampanya başlattı. Bu kez oyun geliştirmek isteyen oyunseverlere odaklanan platform, "GameGuru" isimli oyun geliştirme yazılımını ücretsiz sunmaya başladı. Sadece birkaç saatliğine geçerli olan kampanyayla kendi oyununuzu geliştirip, test edebiliyorsunuz.

Valve'ın sahip olduğu dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, yeni bir kampanya başlattı. Steam'in yeni kampanyası, bir oyundan ziyade oyun oluşturmanızı sağlayan bir yazılıma ücretsiz olarak erişmenizi sağlıyor. Steam'in oldukça kısıtlı süreliğine ücretsiz olarak sunmaya başladığı yazılım, "GameGuru" olarak isimlendiriliyor. 

GameGuru, kendi oyunlarınızı geliştirebileceğiniz, oldukça geniş kütüphanesi olan bir yazılım. Yani herhangi bir yazılım bilgisine sahip değilseniz ve basit bir oyun geliştirmek istiyorsanız, GameGuru oldukça işinizi görecek. Çünkü yazılım, sizi her detay için yönlendiriyor. Bu sayede de yazılım bilgisi olmayan ya da gelişmiş sistemlere gerek duymadan kendi oyunlarınızı geliştirebiliyorsunuz.

GameGuru

Oyunseverler, GameGuru'yu kullanarak diledikleri gibi haritalar oluşturabiliyorlar. Üstelik bir oyunu geliştirdikten sonra bu oyun, deneyimlenebiliyor. Bu sayede amatör geliştiriciler için hataları tespit edip, bu hataların giderilmesi sağlanmış oluyor. Eğer sizler de oyun oynamaktan ziyade oyun geliştirmekle ilgileniyorsanız, GameGuru kampanyasından faydalanmak önemli avantajlar kazandırabilir.

GameGuru'nun şöyle bir dezavantajı var. Oyununuz için daha özel ögeler kullanmak istediğinizde, ekstra ödemeler yapmanız gerekiyor. Dolayısıyla önce bu kampanyadan faydalanarak yazılım neler sunabildiğini keşfetmek, ardından da ihtiyaç duyduğunuz ek paketleri satın almak daha makul bir seçenek olacaktır. Bu arada, yazılımın normal koşullardaki fiyatının 31 TL olduğunu belirtelim.

GameGuru

GameGuru'yu kullanmak için oldukça gelişmiş bir PC'ye sahip olmanıza gerek yok. Geliştirici ekip, bu yazılımın maksimum ayarlarda kullanılabilmesi için Intel Core i5-2300 işlemci, Nvidia GeForce GTX 660 Ti ekran kartı ve 4 GB RAM'in bulunması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca bu yazılımı kullanabilmek için 12 GB gibi bir depolama alanına ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu sistem gereksinimleri, tasarlayabileceğiniz oyunların genel yapısı için de az çok bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

GameGuru'nun Steam'deki yorumlarına baktığımız zaman, bazı eleştirilerin olduğunu görüyoruz. Bu eleştirilerin başında da düşük FPS ve içeriklerin ücretsiz olması geliyor. Ancak bunlara rağmen GameGuru'yu denemek, oyun geliştiricisi olmak isteyen dostlarımız için oldukça önemli olabilir. Son olarak, kampanyaya dahil olmak için 7 Eylül (bugün) saat 20:00'ye kadar zamanınız olduğunu hatırlatalım. Steam'de ücretsiz olarak sunulmaya başlayan GameGuru'ya hemen erişmek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://store.steampowered.com/app/266310/GameGuru/
60
16
14
12
8
Emoji İle Tepki Ver
60
16
14
12
8