Tencent'in Yeni Platformuyla League of Legends, Mobil Olacak

38
10
5
5
2
League of Legends oyuncuları, yakın zamanda oyunu doğrudan akıllı telefonlarından oynayabilecek. Oyunun geliştiricisi olan Riot Games’in ana firması olan Tencent, bilgisayar oyunlarını mobilde oynamayı sağlayacak yeni bir yayın uygulamasını duyurdu.

Çinli oyun devi Tencent, yakın zamanda yeni bir oyun yayın platformunu oyunseverlerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Sektör analisti Daniel Ahmad’a göre yeni sistem, firmanın WeGame platformu ile uyumlu olarak çalışacak. Uygulamayı indirenler, kütüphanelerindeki oyunları akıllı telefonlarından da oynayabilecek. Ne yazık ki bu cihazların, oyunun açık olduğu bilgisayar ile aynı internet ağına bağlanması gerekecek. Yani oyunları telefonlardan oynamak mümkün olsa da her yerden oynamak mümkün olmayacak. 

Platform şu anda oyuncuların yalnızca League of Legends ve oyunun yeni Teamfight Tactics oynamalarında kullanılıyor. League of Legends’i telefon ekranında oynamak çok da kolay gözükmese de Teamfight Tactics için mobil platform oldukça başarılı bir fikir gibi duruyor. 

tencent

WeGame, Tencent tarafından Çin’e özel olarak çıkarılmıştı. WeGame X adlı yeni platform ise küresel ölçekte kullanılabilen versiyonu olarak hayatımıza girmişti. Serviste sınırlı sayıda seçenek var ve yeni uygulamanın yalnızca Çin’de mi yoksa dünya çapında mı kullanılacağı bilinmiyor. Tencent, meşhur MOBA oyununun bir de mobil versiyonu üzerinde çalışıyordu. 

Tencent’in gelecek planları hakkında daha fazla bilgiyi muhtemelen firmanın Worlds 2019 fuarındaki açıklamalarında öğreneceğiz. O etkinlik bu yaz sonlarında gerçekleştirilecek. 

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/league-of-legends/streaming-app
38
10
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
38
10
5
5
2