Tesla Model Y’nin Piyasadaki Rakiplerine Fark Attığı 4 Özelliği

63
2
1
1
0
Geçtiğimiz hafta binek otomobili Model 3’ü 35 bin dolar fiyatıyla internetten satışa sunan Tesla, SUV tipi yeni otomobili Model Y’yi tanıttı. Toplamda 4 farklı performans seçeneği ile gelen aracın başlangıç fiyatı ise 39 bin dolar. Aracın dikkat çeken özelliklerine ve en yakın rakiplerine değiniyoruz.

Kendisinden kat kat büyük olmalarına rağmen otomotiv sektöründeki geleneksel firmaların gözünü korkutan Tesla, yeni arazi tipi aracı Model Y ile sahneye çıktı. Aracın 4 farklı versiyonu bulunuyor ve bu versiyonlar, 2020 ila 2021 yıllarında sırayla piyasaya çıkacaklar. 

Gelin önce her 4 Model Y için de ortak olan özellikleri masaya yatıralım. Eğer her birinin fiyatını görmek isterseniz, listenin son maddesine göz atabilirsiniz.

En güvenli SUV modellerinden birisi:

Tesla Model Y, ABD’nin Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Derneği’nin düzenlediği tarafsız güvenlik testlerinden alnının akıyla çıktı ve 5 yıldızı kaptı. Model Y, rakipleri kadar yüklü ve ağır olmasına rağmen çarpışma testleri sırasında yolcuların güvenliğini sağlayacak teknolojileri ve tasarımıyla ölüm riskini olabildiğince azaltıyor. 

Tesla’nın son yıllarda piyasaya sürdüğü neredeyse bütün araçlar söz konusu güvenlik testlerinden 5 yıldızdan aşağıya almıyorlar. Testlerin taraflı olma ihtimali de var, ancak global piyasaya açılıp önümüzdeki yıllarda Ford’un tahtını ele geçireceği söylenen bir firmanın taraflı testlerle risk alması düşük bir ihtimal.

Model Y, arazi aracı kadar fonksiyonel ancak bir spor araba kadar çevik:

Tesla’nın en önemli alışkanlığı bütün araçlarında spor otomobil hissiyatını sunmak. Model Y de bu alışkanlıktan nasibini alıyor. Aracın en yüksek pakete sahip performans sürümü 0’dan 100’e 3.5 saniyede çıkıyor. Rakiplerinin son derece hantal olduklarını, bu hızlanma sırasında depodaki benzini sünger gibi tükettiklerini belirtelim. 

Panaromik ön cam, küçük bir kulübe gibi 1,9 metreküp iç hacim, sürücü hariç 6 koltuk:

Tesla’nın tasarım konusunda standartlaşan ögeleri bir ön ızgaradan ya da farlardan daha fazlası. Model Y, çoğu Tesla aracında olduğu gibi panaromik ön cama sahip. Önden arkaya 2-3-2 kişi şeklinde sıralanan yolcuların her biri gökyüzünü seyredebiliyor. Ön cam, aracın üzerine doğru geliyor ve çatı kısmında tamamlanıyor.

Elbette benzinli bir motorun olmaması, Model Y’nin iç hacminin genişlemesini sağlıyor. Tesla, çift motorlu ve performans sürümlerinde aracın arkasındaki 2 koltuğu kaldırıyor. Aracın en pahalı versiyonunu bile alsanız sürücü dahil 5 kişi seyahat edebiliyorsunuz.

Standart ve uzun menzilli modellerde ise ikinci bir motor bulunmadığı için arkadaki hacim +2 koltuk için kullanılıyor. Böylece otomobilin kapasitesi 7 kişiye yükseliyor.

Elbette otopilot ve yazılım güncellemeleri:

Tesla’nın şu anda satışta olan bütün otomobilleri gibi Model Y de otopilot özelliğine sahip. Şimdilik yasal zorunluluklar nedeniyle tam otopilot güncellemesini yayınlayamayan Tesla, Model Y için sözünü verdi.

Araç içi yazılımların ve yazılımsal performans geliştirmelerinin nihai sürümleri Model Y müşterilerine anında iletilecek. 

Model Y tüm sürümlerinin teknik özellikleri:

Tesla, her ne kadar geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye piyasasına giriş planlarını askıya almış olsa da hala şarj istasyonları inşa edeceğini biliyoruz. Tesla araçlarının ortalama Türkiye fiyatlarını tahmin etmek zor, bekleyip hep birlikte göreceğiz. 

Detaylardan haberdar olmak için takipte kalın.

63
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
63
2
1
1
0