Tesla’nın Akıllı Telefon Üretmesi Neleri Değiştirir?

77
27
6
5
3
Otomotiv sektörünün en yenilikçi firması olan Tesla, yıllardır ürettiği teknolojiler sayesinde gündem yaratıyor. Özellikle enerji konusunda devrim yaratan ekosistemler inşa eden Tesla, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlere göre akıllı telefon sektörüne de giriyor. Peki bu adım neleri değiştirir, neden devrimsel olur?

Tesla’nın bir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığına dair bazı önemli bilgiler elimize ulaşmıştı. Teknoloji dünyasında heyecan yaratan bu gelişmenin ardında Tesla’nın günümüzün en yenilikçi firması olması yatıyor. İsterseniz akıllı telefon olayına gelmeden önce, Tesla’nın ne denli başarılı bir firma olduğunu açıklayalım.

Son 10 yıla damgasını vuran otomobilleriyle Tesla, elektrikli motorların benzinli motorlara üstünlük kurabileceğini kanıtlamış bir firmadır. Bu güç yarışında ise enerjisini eşsiz bataryalarından alır. Firmanın bataryaları doldurmak için sunduğu tek hizmet, araca uyum sağlayan bir şarj kablosu göndermek değildir. Eğer bir eviniz varsa, çatısını güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren kiremitleriyle döşeyebilirsiniz. Dilerseniz bu enerjiyi Tesla’nın ev tipi bataryasında depolayabilir, istediğiniz zaman aracınızı bedavaya şarj edebilirsiniz. Hatta bu enerjiyi eviniz için de kullanma lüksünüz var.

Tüm bunlar haricinde Tesla’nın arabalarındaki dev bataryalar, yaklaşık 30 dakikada tam olarak dolabiliyorlar. Bu süre her yeni modelde azalmaya başladı. Bu batarya sizi yüzlerce kilometre ileriye götürürken, akıllı telefonlarımızdaki bataryalar maksimum 2 gün dayanıyorlar, ki biz buna bile mucize gözüyle bakıyoruz. Yani Tesla’nın enerji konusunda sektöre vereceği çok fazla ders var. 

Enerji konusunda yaptığı işlerden en önemlisi Avustralya’nın sık sık kesinti yaşayan bir kasabasını şarja takmak olan Tesla, geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük bataryasını da inşa etti.

Kısaca bu vizyona sahip bir şirketin akıllı telefon ürettiğini düşünün.

Sızdırılan ve Tesla’ın akıllı telefonuna ait olduğu söylenen görüntüler, bu hayalin çok da uzakta olmadığını gösteriyor. Tesla’nın akıllı telefonu, tasarım ve özellikle de pil ömrü konusunda çoğu standardı değiştirebilir. Sadece bu etmenle bile pazara girmesi mantıklı olacaktır. 

Yapılan sızıntılardan hareketle, cihazın ekranında bir çentik görüyoruz. Cihazın arka yüzünde ise 4 ve Q şekillerini andıran formlar dikkat çekiyor. Her şeye rağmen beklentilerimizi dengede tutmalı ve sızıntıların bir aksesuara ait olma ihtimalini de düşünmeliyiz. Günümüzde üç boyutlu yazıcı kullanarak böyle panelleri üretmek hiç de zor değil. 

Tesla’nın olası akıllı telefonunda muhtemelen enerji ve otomobil sistemlerine entegre olarak çalışabilecek özel uygulamalar olacak. Hatta Siri ya da Google Asistan benzeri sesli bir asistan sayesinde otomobilinizle konuşmanız sağlanabilir. Ayrıca parmak izi ya da yüz tanıma özellikleri sayesinde telefonunuzun kilidini açmakla kalmaz, belki de arabanızı çalıştırırsınız. Yapay zekalarda sınır yoktur. 

Aslında otomotiv şirketlerinin akıllı telefon sektörüne adım atma girişimlerini düşündüğümüzde Tesla’nın adımı bir ilk değil. Huawei, Mate serisinin Porsche ortaklığıyla geliştirilen üyesi Huawei Mate RS, Oppo Find X’in Lamborghini Edition sürümü en yakın tarihte çıkan akıllı telefonlar. 

Tesla'dan ya da Elon Musk'tan söz konusu sızıntılar hakkında henüz açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.igyaan.in/152757/why-a-tesla-smartphone/
77
27
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
77
27
6
5
3