Tim Cook: Mac Pro'yu ABD'de Üretmeye Devam Etmek İstiyoruz

15
11
3
0
0
Apple'ın CEO'su Tim Cook, 2019’un üçüncü çeyreğinin finansal sonuçlarının ele alındığı kazanç çağrısında değerlendirmelerde bulundu. Cook, üretimin ABD dışına kayacağı iddialarını da cevapladı.

Kamu şirketlerinin dönem dönem finansal sonuçlarını tartıştığı bir telekonferans ya da internet yayınına “kazanç çağrısı (earnings call)” denir. 2019'un üçüncü çeyreğini kapsayan kazanç çağrısı sırasında Apple CEO'su Tim Cook, Apple'ın Mac Pro'yu Amerika Birleşik Devletleri'nde üretmeye devam etmek istediğini söyledi.

Cook, Apple’ın Çin'den ithal edilen bileşenlere uygulanan gümrük vergileri nedeniyle Mac Pro üretimini Amerika Birleşik Devletleri dışına taşıma potansiyeli hakkındaki bir soruyu cevapladı.

Tim Cook

Bu konu hakkında birçok spekülasyon var. Ben olsam bunlara fazla bel bağlamazdım. Benim buna bakış açım ürünlerimizin büyük bir kısmının dünyanın her yerinde üretildiği yönünde.

Cook, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kore, Çin, Avrupa ve diğer yerlerde ürünlerin ve bileşenlerin yapıldığını belirtti ve açıklamaya devam etti:

Bu küresel tedarik zincirinin doğası. Bunun gelecekte de devam edeceğini düşünüyorum.

Özellikle Mac Pro’ya gelince Cook, Apple’ın ABD’deki üretim tesislerine yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.

Mac Pro

Mac Pro'yu Amerika Birleşik Devletleri'nde üretiyoruz ve bunu yapmaya devam etmek istiyoruz. Şu anda bunu yapabilme kapasitesi üzerine çalışıyoruz ve yatırım yapıyoruz. Orada olmaya devam etmek istiyoruz.

Apple 2013'teki lansmanından bu yana Mac Pro'yu Teksas'ta üretiyor. Ancak The Wall Street Journal, Haziran’daki bir haberinde 2019 Mac Pro'nun Çin'deki Quanta Computer tarafından birleştirileceğini öne sürdü.

Apple, bu iddiaya karşı yaptığı açıklamada Mac Pro'nun Kaliforniya'da tasarlandığını ve üretildiğini ve ABD yapımı bileşenleri içerdiğini söylemiş ve “son montaj, üretim sürecinin yalnızca bir bölümü” demişti.

Temmuz ayında Apple, yeni Mac Pro’nun parçaları için ABD’den ithalat vergisi muafiyeti istedi. Ancak Başkan Trump bu isteği geri çevirdi.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/07/30/apple-mac-pro-united-states/
15
11
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
11
3
0
0